Svédország elfoglalta helyét a döntőben

Vágólapra másolva!
2010.12.18. 16:15
null
Torstenson (balra) nehezen lendült bele, utána viszont megállíthatatlan volt (Fotó: Reuters)
Címkék
A torna meglepetéscsapatának számító Svédország jutott elsőként döntőbe a dán-norvég közös rendezésű női kézilabda Eb-n, miután az elődöntőben 25–23-ra legyőzte Romániát.

Románia sérülésektől tizedelve is bejutott a legjobb négy közé, ám ott nem tudott mit kezdeni a svédekkel, akik ezúttal is masszív, agresszív védekezésüknek köszönhették sikerüket.

Az északiak kezdtek jobban, rendezetlen védelem ellen többször is eredményesek voltak, a románok azonban Cristina Neagu és Ionela Stanca góljaival a háromgólos hátrányból hamar előnyt varázsoltak.

A svédek vezérének számító Linnea Torstenson csak a 25. percben talált be először, a szünetben azonban így is a skandináv válogatott vezetett 14–13-ra.

A második játékrészben Torstenson a hátára vette övéit, és többször is elléptek három góllal, ám a románok a jól védő Tolnai Talidának és néhány indításból lőtt gólnak köszönhetően tartották a lépést, sőt az 51. percben át is vették a vezetést.

A végén mégsem ők örülhettek, mivel az utolsó öt percben csak egy gólra voltak képesek, míg a másik oldalon Torstenson egymaga háromszor villant meg. A svédek – akik már az elődöntőbe jutással történetük legjobb eredményét érték el – ezzel elfoglalták helyüket a fináléban, amelyben a dán–norvég ütközet győztesével csapnak össze.

NŐI KÉZILABDA EB 
ELŐDÖNTŐ
Románia–Svédország 23–25 (13–14)
Gólszerzők: Neagu 7, Stanca 6, Bradeanu, Nechita 3-3, Ardean Elisei 2, Fiera, Manea 1-1, ill. Torstenson 9, Jacobsen 4, Gulldén 3, Flognman, Hagman, Wiberg 2-2, Islas Helgesson, Wiel Fredén, Helleberg 1-1
 KÉSŐBB

Dánia–Norvégia           17.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik