HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.01.25 15:07 Frissítve: 2015.03.29 03:37

Sterbik: A magyarok ellen félre kell tennem a lelki kérdéseket

A vajdasági Adáról származó Sterbik Árpád (31 éves) az elmúlt évtized elején, veszprémi játékos korában kapott magyar, majd 2008-ban spanyol útlevelet. A spanyol válogatott kapusát családi szálai felesége révén Tapolcához kötik, legjobb barátai pedig Veszprémben élnek, akik közül ma néhányan az ellenfelei lesznek.

HIRDETÉS

„Ezek nagyon erős kötődések”– hangsúlyozta a Nemzeti Sportnak a Ciudad Real kapusa Jönköpingben egy nappal a vb-középdöntő magyar–spanyol összecsapása előtt.

Sterbik Árpad ma a barátai ellen küzd (Fotó: Action Images)

„Karácsony és újév között képtelen voltam időt szakítani arra, hogy hazamenjek Adára, ezért a szüleim, valamint a Veszprémben kézilabdázó húgom eljöttek Tapolcára az anyósomékhoz, ahova az ünnepekre én is megérkeztem feleségemmel, Mónikával, valamint nyolc hónapos ikreinkkel, Laurával és Noellel.  A vébére a spanyolok is a hét közé jutás minimális céljával jöttek, ami teljesíthető. A magyarok elleni meccsen nekem profiként, bizonyos lelki kérdéseket hatvan percre félretéve, győzelemre törekedve kell védenem. Az élet úgy hozta, hogy szereztem ebben gyakorlatot.”

Sterbiket a Nemzeti Sport megkérdezte Nagy László ügyéről is.

„Ezt a tésztát csak Pesten kelesztik, mert Spanyolországban mostanában nem hallottam, nem is olvastam Nagy László ügyéről, sem a magyar válogatottságáról, sem az esetleges spanyol keretbe hívásáról. Nagy Laci gondjai messzebb vezetnek, most inkább a vébével kell foglalkoznunk.”

Hétfő este persze a magyarok fényes sikeréről is megkérdeztük a spanyolok kapusát, aki a szállodában már Fazekas Nándorral beszélgetett a történtekről.

„Mi mást mondhatnék, csak elismerést érdemelnek Nándiék – mosolygott –, mert kevesen gondolták, hogy nyernek. Ugyanakkor egyetértek a kapitányunkkal, aki a német vereség láttán azt mondta, a keddi meccsen mi nem járhatunk úgy a magyarokkal, mint a németek. Azt ki sem szabad ejteni a szánkon, hogy nekünk nincs tét, nekünk nem fontos a mérkőzés. Az erőnket viszont be fogjuk osztani, mert az elődöntő és egy éremmeccs, talán a finálé vár ránk.”

ILYÉS FERENC ÉS LÉKAI MÁTÉ A SPANYOLOK ELLENI MECCSRŐL
    

 

ÉJFÉLIG ÜNNEPELTEK TEGNAP A SPANYOLOK

Izland legyőzésével (32–24) biztossá vált, hogy Spanyolország ott lesz a svédországi vb elődöntőjében. A játékosok éjfélig kaptak engedélyt Valero Rivera szövetségi kapitánytól az ünneplésre, szállodájuk bárjában fogadták a gratulációkat néhány pohár ital mellett – számol be az El Mundo Deportivo spanyol napilap.


Ezt követően azt boncolgatja a cikk szerzője, hogy tulajdonképpen mindegy, hogy a házigazda svédek vagy a dánok lesznek Sterbikék ellenfelei, ugyanis rengeteg dán szurkoló utazik a vb-re a közeli Svédországba, hogy buzdítsa a válogatottat.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.14 20:50:14

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Csak most döbbenek rá, hogy már-már az ilyenkor, advent tájékán szokásos óhajainkat fogalmaztam meg. Pedig isten bizony, csak kézilabdázásról akartam írni.

2018.12.14 08:46:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Pálinger Katalin a csapategységet emelte ki, és úgy látja, az erőnléti munkában még van tartalék.

2018.12.13 10:24:54

Kézilabda PAPP BÁLINT (NANCY)

A magyar csapat felnőtt a feladathoz, egyúttal igazolta, hogy Kim Rasmussennel jó úton járunk.

2018.12.12 16:58:33

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy), HATÁR DÁVID (közvetítés)

A mieink összesítésben a 7. helyen zárták az Eb-t • Neagu súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

2018.12.11 10:56:08

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy)

A román kapitányként is dolgozó szakember az elmúlt fél évéről, a Győr új stílusáról és a magyar válogatottról is beszélt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS