Skaliczki László: Inkább csúnyán nyerjünk

Vágólapra másolva!
2012.01.16. 13:26
null
Remélhetőleg hétfő este is szárnyalnak majd Schuch Timuzsinék (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Hétfő este (20.15, tv: M1) a magyar válogatott is megkezdi szereplését a szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A mieink az oroszok ellen debütálnak, akik az olimpiai kvalifikáció miatt várhatóan különösen nagy elszántsággal vetik majd bele magukat a küzdelembe.
SÉTA, KÁVÉZÓ, VIDEÓZÁS
Hétfő délelőtt könnyed sétát tett a magyar válogatott Újvidék belvárosában. A játékosok a Duna partján sétálva betértek a város főterére, majd egy kávézóban frissítették fel magukat a videoelemzést megelőzően.

A szervezők még a nyitány előtti utolsó simításokat végezték az újvidéki csarnokban, a magyar csapat azonban Mocsai Lajos vezetésével elvégezte az eltervezett munkát.

„Látogatók jönnek-mennek, piaci hangzavar van, de kiüríttettük a csarnokot, és aztán taktikai gyakorlás folyt az oroszok ellen, a nyitott védekezés elleni játékot gyakoroltuk” – mondta a szövetségi kapitány.

Mocsai Lajos szavaival élve a mieink nem kívánnak áldozati bárányok lenni a rettentő nehéz csoportban, és ennek elkerülésére a korábbi szövetségi kapitány, Skaliczki László szerint is van esélyünk.

„A tavalyi vébé óta tovább erősödött a magyar csapat, amelynek védekezésben a sokat és bátran ütköző, tagolt hatos fal a legfőbb fegyvere – nyilatkozta lapunknak a Pick-Szeged vezetőedzője. – Az ebből indított lerohanásokból igen eredményes a válogatott, valamint hatékonyak a harmadik hullámban érkező átlövői, és különösen jól összeszokott az Ilyés Ferenc, Mocsai Tamás páros. Előrelépés, hogy már csak egy cserénk van a támadás és a védekezés váltásakor, valamint összeállt a két beállós és a franciáknál is látott három átlövős támadójátékunk.”

„A beállós Zubai Szabolcs energiái végesek, különösen a sorozatterhelés esetén – folytatta Skaliczki. – Ezért a kapitány okosan forgatja játékosait ezen a helyen. A kapusok nagyon rutinosak, miként a magas, erős mezőnyjátékosok döntő többsége is. Kérdés, miként bírják a három meccset öt nap alatt. Remélem, nem szépen fognak veszíteni, hanem inkább csúnyán nyernek. A következő napok mérkőzéseinek az áprilisi olimpiai selejtezőn is lehet hozama. A nyolcba kerüléssel a csapat megőrizné korábbi, a vébén szerzett pozícióját az elitben, de akkor sem lennék csalódott, ha csak kicsivel maradna el ettől az eredménytől.”

A magyar csapat már kivívta a jogot az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételre, az oroszok viszont még nem, így kettőzött erővel küzdenek majd Vlagyimir Makszimov fiai.

Az orosz válogatott története során először várhatta az Eb-csoportok sorsolását az utolsó, negyedik kalapból.

„Nem jól szerepeltünk a legutóbbi két Európa-bajnokságon (2008-ban és 2010-ben csak 14. és 12. lett Oroszország – a szerk.), a tavalyi világbajnokságra pedig nem jutottunk ki. Itt az idő, hogy rendbe hozzuk a dolgokat” – mondta az oroszokat irányító Makszimov.

Csapatában nem lesz sok ismeretlen arc, a 16-ból 13 játékos a Csehovszkije Medvegyit erősíti, amellyel az utóbbi időben a Pick-Szeged és az MKB Veszprém is összefutott a Bajnokok Ligájában.


TELJES HARCKÉSZÜLTSÉG AZ OROSZOK ELLEN


AZ OROSZOK KERETE
KAPUSOK
Oleg Gramsz (Csehovszkije Medvegyi)
Vagyim Bogdanov (Szentpétervár)
MEZŐNYJÁTÉKOSOK
Eduard Koksarov (Csehovszkije Medvegyi)
Timur Dibirov (Csehovszkije Medvegyi)
Dmitrij Kovaljov (Csehovszkije Medvegyi)
Szamvel Aszlanyan (Csehovszkije Medvegyi)
Alekszandr Csernoivanov (Csehovszkije Medvegyi)
Mihail Csipurin (Csehovszkije Medvegyi)
Dmitrij Erohin (Csehovszkije Medvegyi)
Vitalij Ivanov (Csehovszkije Medvegyi)
Vaszilij Filippov (Csehovszkije Medvegyi)
Pavel Atman (Dinamo Minszk)
Szergej Selmenko (Csehovszkije Medvegyi)
Konsztantyin Igropulo (Barcelona)
Alekszej Rasztvorcev (Csehovszkije Medvegyi)
Andrej Sztarih (Csehovszkije Medvegyi)

HATÁRÁTLÉPÉSI INFORMÁCIÓK AZ EB-RE UTAZÓKNAK

Az Európa-bajnokságra a magyar rendőrség a röszkei határátkelőn lehetővé teszi a Magyarországról Szerbiába CSOPORTOSAN utazók számára a külön sávon történő beutazást. A könnyített határátlépés érdekében a határon a buszok vezetői fokozottan figyeljék a rendőri jelzéseket!

A hatóságok felhívják minden Szerbiába utazó figyelmét, hogy kiskorú magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, személyi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárok pedig érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazzanak. Fontos, hogy a személyi, illetve úti okmányok érvényesek legyenek a tervezett visszautazás idején is. A rendőrség kéri, hogy mindenki fokozottan ügyeljen gépjárműve okmányainak érvényességére, amennyiben pedig valaki nem saját tulajdonú gépjárművel utazik, a tulajdonos felhatalmazását vigye magával magyar és angol nyelven.

A röszkei határátkelőn a magyar válogatott mérkőzései előtt 3-4 órával várható csúcsforgalom, ezért a hatóságok kérik, hogy mindenki induljon el időben a mérkőzésekre, az M6-os autópályáról érkezők pedig lehetőség szerint használják a tompai és a hercegszántói átkelőhelyet is.

Szerbiában előforduló problémák, kérdések ügyében a kiutazók a Szabadkai Magyar Főkonzulátust kereshetik az alábbi elérhetőségeken:

Cím: 24000 Szabadka, Djure Djakovica 1-3.

e-mail: mission.sab@mfa.gov.hu

honlap: www.mfa.gov.hu/cons/subotica

Munkaidőben (H-Cs 8.00 – 16.30, P 8.00-14.00):

Központi telefonszám: 00 381 (24) 626-300

Fax: 00 381 (24) 552-427

Munkaidőn kívül:

Magyar nyelvű ügyelet: 00 381 63 519 790

Szerb nyelvű ügyelet: 00 381 63 530 199
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik