Sesum „Isten segítségével” megússza a szemsérülést

Vágólapra másolva!
2012.01.28. 10:21
null
Sesumnak szerencséje volt, úgy tűnik, megússza a szerb huligán okozta szemsérülést (Fotó: Reuters)
Címkék
A péntek esti ijesztő hírek – amelyek még arról szóltak, hogy a férfi kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjén megdobott szerb Zsarko Sesum szeme világa is veszélybe kerülhet – ellenére úgy tűnik, a korábban Veszprémben légióskodó játékosnak nincs súlyos szemsérülése.

„Félő, hogy rámegy az egyik szeme – utalt a meccs után kórházba szállított Sesum sérülésére a pokoli légkörű elődöntőt elveszítő horvátok sajtószóvivője, Zlatko Srinjar. – Szörnyű volt a mérkőzés légköre és mindaz, amit énekeltek. Gyilkolásról, meg ilyenekről szóltak a rigmusok. Ez szomorú, még akkor is, ha számítottunk rá" – tette hozzá.

SESUMOT MÉG KÓRHÁZBAN TARTJÁK

A vajdasági Magyar Szó információi szerint Sesumot még két vagy három napig bent tartják a kórházban, így biztosan nem lép pályára a döntőben. A kézilabdázót nem érte maradandó károsodás, rendbe fog jönni a szeme.

 

A szerb válogatott szakmai stábja és játékosai a szombati sajtótájékoztató után ellátogatnak Sesumhoz a kórházba. A sérülés elsőre sokkal súlyosabbnak tűnt: az elülső szemkamra megtelt vérrel, ami igencsak fájdalmas, de pár nap múlva elmúlik a fájdalom – és szerencsére Sesum megúszta a maradandó sérülést.

Szerencsére Sesum megúszta az egyik szerb huligán által okozott esetet, és a helyi lapok szerint „Isten segítségével felépül”. A szombati napon még valószínűleg kórházban tartják megfigyelésre, de egybehangzó szerbiai médiaértesülések (sportske.net, Magyar Szó) szerint az orvosok nagy megkönnyebbülésére a kézilabdázó szaruhártyáját nem érte súlyos sérülés, így lehet, hogy már a döntőn is pályára léphet. Hivatalos kórházi tájékoztatás egyelőre nincs, ám a szerb kapitány, Veszelin Vukovics abban reménykedik, hogy Sesumot már edzeni is kiengedik.

Azt nem tudni még, hogy pontosan mi találta el a játékost – volt híradás darts-nyílról is, de a horvát kapitány, Slavko Goluza szerint vizes palack repült be.

„Valami idióta bedobott egy palackot a játékosomra célozva, de Sesumot találta el. Nagyon sajnálom Sesumot, és azt kívánom neki, minél hamarabb jöjjön rendbe" – mondta.

A belgrádi Arenában és környékén ötezer rendőr felügyelt a biztonságra, és a maroknyi horvát szurkolótábor – a horvátok incidenstől tartva maguk kérték honfitársaiktól, hogy ne utazzanak többen az elődöntőre – az újvidéki Magyar Szó szerint „minden képzeletet felülmúló rendőri kíséretet" kapott. A lap úgy tudja, mintegy 420 horvát drukkert fordítottak vissza a határról, többeket érvényes voucher birtokában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik