SEHA-liga: hétméteresekkel döntőbe jutott a Veszprém

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 21:46
null
Ez nem Dainis Kristopans (balra) meccse volt, a hetespárbajban is hibázott a lett óriás (Fotó: facebook.com/SEHALeague)
A Telekom Veszprém 29–29-es döntetlen után hétméteresekkel legyőzte a házigazda Meskov Bresztet a férfi kézilabda SEHA-liga négyes döntőjének első napján, így egymás után harmadszor is bejutott a sorozat döntőjébe. A vasárnapi fináléban a Vardar Szkopje lesz a címvédő bakonyiak ellenfele.

 


FÉRFI KÉZILABDA SEHA-LIGA, NÉGYES DÖNTŐ, BRESZT

ELŐDÖNTŐ
TELEKOM VESZPRÉM–MESKOV BRESZT (fehérorosz) 29–29 (14–14) – hétméteresekkel 4–2
Breszt, 3500
néző. V: Mandak, Rudinsky (szlovákok)
VESZPRÉM: MIKLER – Gajic 4, Nagy L. 2, SULIC 4, Lékai 2, ILICS 6, Ugalde 1. Csere: Alilovic (kapus), Gulyás, Iváncsik G., Schuch, PÁLMARSSON 5, Nilsson 2, Marguc 3 (2), Terzic, Blagotinsek. Edző: Xavier Sabaté
BRESZT: PESIC – Rutenka 3, Jascsenko, Babicsev 1, Kulak 2, Kristopans, Jurinok 2. Csere: MIJATOVICS (kapus), SZTOJKOVICS 8 (5), Sumak, Vukic, Prodanovics, Razgor 1, Osztrousko 1, DZSAMALI 7, Silovics 4. Edző: Szerhij Bebesko
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–1. 9. p.: 4–4. 11. p.: 7–4. 17. p.: 8–9. 23. p.: 12–10. 27. p.: 14–12. 35. p.: 15–18. 48. p.: 23–22. 52. p.: 25–25. 59. p.: 29–28
Kiállítások:
8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5
MESTERMÉRLEG
Xavier Sabaté:
– Óriási csatában jutottunk tovább, kiváló ellenféllel találkoztunk. Ezt persze tudtuk a Bresztről. Dzsamali és Sztojkovics kiemelkedően játszott, nálunk pedig mindenki dicséretet érdemel a küzdőszelleméért. Javul a támadójátékunk, és láthatóan jó úton járunk a nagyon nehéz őszi és téli időszak után. A Vardar ellen felkészülünk, szeretnénk visszavinni Veszprémbe a serleget.
Szerhij Bebesko: – Örülhet, aki látta a meccset, mert csodálatosan kézilabdázott mindkét együttes. A hetesek azt jelentik, hogy a szerencse döntött, akárcsak tavaly a varasdi elődöntőben. Elégedett vagyok, mert csapatom mindent megtett a világ egyik legerősebb csapata, a BL-döntős ellen.

AZ ELŐDÖNTŐ MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Vardar Szkopje (macedón)–PPD Zagreb (horvát) 36–28 (19–12)

 

Az alapszakaszban mindkétszer a Veszprém nyerte a két csapat összecsapását, idegenben 19–16-ra győztek Mikler Rolandék. Az akkori kiváló védekezésből most nem sokat mutatott a bakonyi csapat, már az első félidőben 14 gólt kapott. Pedig nem kezdődött rosszul a találkozó, három góllal ellépett a Veszprém, aztán azonban belelendült a Breszt, a Veszprém által kölcsönadott Dzsamali Imannak is kifejezetten jól ment a játék.

A szünetre 14–14-es döntetlenre mehettek a felek, a második játékrészt pedig a Meskov kezdte jobban, a Veszprémet irányító Xavier Sabaté 18–15-ös hátrányban jobbnak látta időt kérni. Ezzel sikerült megtörni a hazaiak lendületét, később pedig visszavette a vezetést a címvédő magyar alakulat.

Bő két perccel a vége előtt döntetlennél kettős emberelőnybe került a Breszt, és bár ezt nem tudta kihasználni, az utolsó 13 másodpercben így is a győzelemért támadhatott. Csak időn túli szabaddobásig jutott, és mivel Dzsamalit leblokkolták, jöhettek a hétméteresek.

A veszprémiektől Ilics, Gajic, Pálmarsson és Nilsson betalált, míg Marguc hibázott, de ez is belefért, mert Alilovic Babicsev, Mikler pedig Kristopans lövését hárította.

A Veszprém az első két idényben, amikor elindult a sorozatban, megnyerte a SEHA-ligát, és már csak egy lépésre van a triplázástól. Ehhez a Vardar Szkopjét kell megvernie a vasárnapi fináléban.

A VASÁRNAPI PROGRAM
17.30: bronzmérkőzés, Meskov Breszt–PPD Zagreb (Tv: Digi Sport1)
20.00: döntő, Telekom Veszprém–Vardar Szkopje (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik