Románia: jönnek a zárt kapus meccsek, mi lesz a CSM–Győrrel?

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.10. 12:26
Romániában vasárnap délelőtt született meg az a kormánydöntés, amely március 31-ig megtiltotta az ezer fősnél nagyobb rendezvények megtartását, az ezer fő alatti események megrendezését pedig a helyi közegészségügyi hatóságok engedélyéhez kötötte.

A sportszövetségek közül elsőként az élvonalbeli bajnokságot lebonyolító Profi Labdarúgó Liga lépett, azonnal zárt kapussá nyilvánítva a Liga 1 találkozóit. Az első ilyen éppen a Sepsi OSK mérkőzése volt, amelyet a székelyföldi csapat Ploiesti-en játszott vasárnap délután a Chindia Targoviste ellen (1–1). A szövetség az alsóbb osztályokban engedélyezte ezer főnél kisebb közönség előtt lejátszott mérkőzéseket, hétfőn viszont március 22-ig felfüggesztette az összes utánpótlás-bajnokságot. Ennek oka, hogy a kormány újabb szigorításként szerdától tíznapos iskolai szünetet rendelt el a koronavírus-járvány veszélyére hivatkozva. Liga 1 találkozóit. Az első ilyen éppen a Sepsi OSK mérkőzése volt, amelyet a székelyföldi csapat Ploiesti-en játszott vasárnap délután a Chindia Targoviste ellen (1–1). A szövetség az alsóbb osztályokban engedélyezte ezer főnél kisebb közönség előtt lejátszott mérkőzéseket, hétfőn viszont március 22-ig felfüggesztette az összes utánpótlás-bajnokságot. Ennek oka, hogy a kormány újabb szigorításként szerdától tíznapos iskolai szünetet rendelt el a koronavírus-járvány veszélyére hivatkozva.

A kézilabda-szövetség is engedélyezte, hogy maximum ezer néző legyen a találkozókon, a hónap legjobban várt romániai összecsapása, a Dinamo–Paris Saint-Germain férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő viszont jelen állás szerint zárt kapus lesz március 22-én. Mivel a női BL-ben a CSM Bucuresti–Győr összecsapás április első hétvégéjén lesz, ennek körülményeiről egyelőre semmit sem tudni.

A kosárlabda-szövetség vasárnap még engedett nézőket a mérkőzésekre, hétfőn viszont előbb az utánpótlás-válogatottak összetartásait és a regionális edzőképző-tanfolyamokat függesztette fel, majd valamennyi bajnoki mérkőzést zárt kapussá nyilvánított.

A hétvége legjobban várt sporteseménye, a Csíkszeredai Sportclub–Gyergyói HK jégkorong Erste Liga-elődöntő két mérkőzése közül az elsőt nézők nélkül rendezték meg, mivel vasárnap nem volt idő a közegészségi hatóság engedélyének beszerzésére, hétfőn viszont a csíki csapat 900 bérletese ott lehetett a találkozón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik