Rémálomszerű kezdés után győzelem Norvégia ellen

Vágólapra másolva!
2011.01.15. 16:26
null
A TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Címkék
A magyar válogatott második csoportmérkőzésén 26–23-ra nyert Norvégia ellen a Svédországban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon. A mieink pocsékul kezdték a mérkőzést, az első góljukat 0–6-nál szerezte a 8. percben Ilyés Ferenc, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a szünetben már csak két góllal vezettek a norvégok. A második félidőben a remekül védő Mikler Roland vezérletével sikerült fordítanunk, és végül nagyon fontos két pontot szereztünk.  

MOCSAI: MEGBESZÉLTÜK, HOGY MA KEZDŐDIK SZÁMUNKRA A VB 

„Drámai mérkőzést játszottunk, amelyen a norvégok óriási sebességgel kezdtek, de a saját csapdájukba estek, ugyanis nem tudták fokozni a tempót. A második félidőben kombinatív, kreatív játékkal rukkoltunk ki, ráadásul a cserék is hozzá tudtak tenni a csapat eredményességé- hez – összegezte Mocsai Lajos, hogy minek volt köszönhető a siker. – A fiatalok felvállalták a felelősséget, és sikerrel tették ezt, a hajrában nagyszerűen helytálltak. A védekezésünk a második félidőben remekül hatástalanította a vb egyik legjobb beállósát, Myrholt, és a kapusteljesítmény is sokat hozzátett a játékhoz.”
„Tegnap este megbeszéltük, hogy az izlandiak elleni mérkőzést el kell felejteni, így számunkra ma kezdődött a világbajnokság, és mind támadásban, mind védekezésben sikerült jelentősen előrelépni, igazi csapatként tudtuk megnyerni az összecsapást." 

Pérez Carlos még mindig nem volt ott a magyar csapatban, a szakvezetés tájékoztatása szerint az Ausztria elleni mérkőzésen mutatkozhat be a vb-n. A péntekihez képest több helyen is megváltozott a mieink kezdője, mindkét Iváncsik fivér és Lékai Máté is ott volt a pályán kezdéskor.

Finoman szólva beragadtunk a rajtnál, négy és fél perc után 5–0-ra vezettek a norvégok, Mocsai Lajos ki is kérte az idejét... Első gólunkat 0–6-nál a nyolcadik percben Ilyés Ferenc lőtte, majd a következő támadásnál is ő volt eredményes.

A Fazekas, Mikler csere most hamarabb időszerű volt, első számú kapusunk sajnos nem sok labdát fogott. A kezdeti sokkból szerencsére magunkhoz tértünk, Iváncsikék góljaival feljöttünk 8–6-ra.

Mocsai Tamás átlövésével már csak egy volt a különbség (10–11), de az egyenlítés nem akart összejönni.

Schuch Timuzsin után Katzirz Dávid volt a második kiállított magyar, ám Iváncsik Tamás emberhátrányból is betalált, így Norvégia nem tudott ismét elhúzni. Ilyés ezúttal bátor játékkal rukkolt elő, átlövései mellett betöréssel is eredményesen próbálkozott, de az általa kiharcolt hétméterest Iváncsik Gergő kihagyta (első büntetőnket még Mocsai Tamás hibázta el).

Számtalan egyenlítési lehetőségünk közül eggyel sem tudtunk élni, a félidő utolsó másodperceiben pedig kaptunk egy gólt, így a szünetben 16–14-re vezetett Norvégia.

A második félidő elején három norvégot is kiszórtak két percre a német játékvezetők, de hiába játszottunk másfél percig kettős emberelőnyben, nem tudtunk gólt lőni.

A másik oldalon a kiegészülő norvégoknál Havard Tvedten szerezte meg ötödik lövéséből az ötödik gólját, Bjarte Myrhol befordulása után pedig már ismét néggyel vezettek a norvégok (16–20).

Félő volt, hogy ismét ellépnek tőlünk, de ezután Császár Gábor percei következtek: értékesített egy hetest, dobott egy kapufás gólt, majd a Zubai ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőből is betalált, ezzel a 48. percben végre utolértük ellenfelünket.

Emberelőnyben játszva akár a vezetést is megszerezhettük volna, de a bírók már másodszor olyan szituációban láttak belemenést nálunk, amikor erről szó sem volt. Mikler szerencsére továbbra is remekül teljesített, így a norvégok nem tudtak újra előnybe kerülni, mi viszont Zubai góljával megtettük ezt, majd ismét a Pick-Szeged beállósát ünnepelhettük, újabb találatával hét perccel a vége előtt 23–21 volt ide!

Mikler jó teljesítménye mellett a fordításunkhoz az is kellett, hogy védekezésünk nagyon jól összeállt, a norvégok támadásban teljesen tanácstalannak bizonyulnak, Myrholt próbálták keresni a labdával, de a korábbi veszprémi beállósnak ekkor már nem sok esélyt adtak a ficánkolásra a magyar fiúk.

Ennek ellenére a norvégoknak lett volna esélyük az egyenlítésre, ám Mikler két ziccert is kivédett az utolsó percekben, Nagy Kornél gólja pedig már csak a hab volt a tortán, 26–23-ra nyertünk!

NEM MI FÁRADTUNK EL A VÉGÉRE – MOCSAI
 
   

 

 FÉRFI KÉZILABDA-VB, SVÉDORSZÁG
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 26–23 (14–16)
Norrköping, 2700 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek)
MAGYARORSZÁG: Fazekas – IVÁNCSIK T. 5, Mocsai 1, Lékai, Gál, ILYÉS 5, IVÁNCSIK G. 5 (2). Csere: MIKLER (kapus), SCHUCH, Katzirz 1, ZUBAI SZ. 3, CSÁSZÁR 5 (3), Nagy K. 1
NORVÉGIA: EREVIK – Björnsen 1, Mamelund 2, Lund 1, MYRHOL 6, KJELLING 7, Tvedten 6 (3). Csere: Ege (kapus), Rambo, Hansen, Samdalh, Starand
Az eredmény alakulása. 7. p.: 0–6. 10. p.: 3–6. 17. p.: 8–10. 25. p.: 13–14. 34. p.: 16–17. 40. p.: 16–20. 43. p.: 17–21. 55. p.: 24–21. 57. p.: 25–22
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 3/3  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik