NAGY PÉTER 2020.01.14 23:38 Frissítve: 2020.01.15 01:06

(Rá)érzés – Nagy Péter jegyzete

 

Sokan gondolták úgy, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott továbbjutási esélyei már az Oroszország elleni nyitó mérkőzés előtt elszálltak az Európa-bajnokságon – Gulyás István szövetségi kapitány nem tartozott közéjük.

 
„Ez a két meccs erőt ad nekünk” – Izland ellen a továbbjutás a tét!

A fejemben pontosan él az interjú, amelyet júliusi kinevezése után készítettem vele. Gulyás – mint mostanra kiderült – már akkor ráérzett bizonyos dolgokra. Ott van például a két évvel ezelőtti horvátországi Eb-n a nemzeti együttesbe berobbanó Máthé Dominik, akivel kapcsolatban a szakember azt mondta, a Veszprém helyett inkább külföldön folytatja a pályafutását. Neki lett igaza, Máthé nemrégiben a Bajnokok Ligája-résztvevő norvég együttesbe, az Elverumba igazolt…

Sokan lemondóan legyintettek, amikor Juhász Ádám után Lékai Mátét is elveszítettük irányítóposzton. Azt csak halkan jegyzem meg, a kapitány már akkor „megsúgta”: lesz egy srác, egy titkos fegyver Malmőben, akire érdemes lesz odafigyelni. Mondom ezt most, amikor a dánok elleni döntetlen során a saját szemünkkel láthattuk, hogy a nemzetközi porondon tapasztalatlan balátlövő, Nagy Bence irányítóként is erőssége az Eb-n eddig erőn felül teljesítő magyar válogatottnak. Önök szerint fél éve kire gondolt a mester?

Számomra lenyűgöző az is, ahogy tudatosan „elaltattak” minket, mindenkit, miután a férfiválogatott minden tagjába ugyanazt sulykolták hónapokon át: „fiatalok vagyunk, nincs teher rajtunk, nincs vesztenivalónk”… Nehéz elképzelni, hogy Gulyás vagy a világ egykor legjobb játékosaként számontartott spanyol Chema Rodríguez másodedző, esetleg az utóbbi tizenöt-húsz év legjobb magyar kézilabdázójaként tavaly visszavonuló, de a stábban csapatmenedzserként a kispadon helyet foglaló Nagy László ne akarna nyerni.

Úgy látszik, ezzel nemcsak minket, de az ellenfeleket is sikerült meglepni.

2020.01.26 13:53:23

Kézilabda B. L.

A magyar csapat pocsékul kezdett, felállt mínusz hatról, az 58. percben kettővel égett, de nem kapott ki.

2020.01.26 18:11:24

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Stockholm)

„Én sem számítottam arra, hogy ilyen jó teljesítményt fogunk nyújtani ezen az Eb-n.”

2020.01.25 20:45:04

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), B. L. (percről percre)

A kapuscsere után ellépő Maquedáék már néggyel is vezettek a szünet után, de a végén így is fordítaniuk kellett.

2020.01.25 22:56:56

Kézilabda DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A költségek megoszlanak, mégis mi vagyunk a »főrendezők«.

2020.01.24 14:09:22

Kézilabda B. Á.

Elek Gábor csapata parádésan játszott a középdöntő első meccsén, és tíz gólt vert a románokra.