NAGY PÉTER 2020.01.14 23:38 Frissítve: 2020.01.15 01:06

(Rá)érzés – Nagy Péter jegyzete

 

Sokan gondolták úgy, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott továbbjutási esélyei már az Oroszország elleni nyitó mérkőzés előtt elszálltak az Európa-bajnokságon – Gulyás István szövetségi kapitány nem tartozott közéjük.

 
„Ez a két meccs erőt ad nekünk” – Izland ellen a továbbjutás a tét!

A fejemben pontosan él az interjú, amelyet júliusi kinevezése után készítettem vele. Gulyás – mint mostanra kiderült – már akkor ráérzett bizonyos dolgokra. Ott van például a két évvel ezelőtti horvátországi Eb-n a nemzeti együttesbe berobbanó Máthé Dominik, akivel kapcsolatban a szakember azt mondta, a Veszprém helyett inkább külföldön folytatja a pályafutását. Neki lett igaza, Máthé nemrégiben a Bajnokok Ligája-résztvevő norvég együttesbe, az Elverumba igazolt…

Sokan lemondóan legyintettek, amikor Juhász Ádám után Lékai Mátét is elveszítettük irányítóposzton. Azt csak halkan jegyzem meg, a kapitány már akkor „megsúgta”: lesz egy srác, egy titkos fegyver Malmőben, akire érdemes lesz odafigyelni. Mondom ezt most, amikor a dánok elleni döntetlen során a saját szemünkkel láthattuk, hogy a nemzetközi porondon tapasztalatlan balátlövő, Nagy Bence irányítóként is erőssége az Eb-n eddig erőn felül teljesítő magyar válogatottnak. Önök szerint fél éve kire gondolt a mester?

Számomra lenyűgöző az is, ahogy tudatosan „elaltattak” minket, mindenkit, miután a férfiválogatott minden tagjába ugyanazt sulykolták hónapokon át: „fiatalok vagyunk, nincs teher rajtunk, nincs vesztenivalónk”… Nehéz elképzelni, hogy Gulyás vagy a világ egykor legjobb játékosaként számontartott spanyol Chema Rodríguez másodedző, esetleg az utóbbi tizenöt-húsz év legjobb magyar kézilabdázójaként tavaly visszavonuló, de a stábban csapatmenedzserként a kispadon helyet foglaló Nagy László ne akarna nyerni.

Úgy látszik, ezzel nemcsak minket, de az ellenfeleket is sikerült meglepni.

2020.09.27 15:16:24

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Alig hét perccel a vége előtt még öt góllal vezetett az ellenfél, mégis döntetlen lett a vége.

2020.09.26 19:42:43

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az évezredes balsors helyett méltassuk magunkat! Tisztán látásunkat, a sport igazságosságába vetett bizodalmunkat és lelki egyensúlyunkat egyaránt segíti.

2020.09.24 17:48:12

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

David Davis csapata 37–25-re nyert • Ez volt a bakonyiak 200. BL-sikere.

2020.09.23 18:07:22

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Megtépázta a koronavírus a magyar csapat keretét, csak három góllal kapott ki a Szeged a bombaerős lengyel csapattól.

2020.09.23 16:08:14

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Siófok hazai pályán győzelemre számított, de a tízgólos különbséget is alig kerülte el.