Pastor szerint a védekezésen és a kapusteljesítményen múlhat – a Barca ellen is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.14. 11:14
null
A veszprémi Kent Robin Tönnesen (balra) és a szegedi Joan Canellas is azért harcol, hogy csapatával bejusson a négyes döntőbe (Fotó: Török Attila)
A Mol-Pick Szeged szombaton, hazai pályán a spanyol bajnok Barca, a Telekom Veszprém vasárnap, ugyancsak otthon, az ukrán Motor Zaporizzsja ellen kezdi meg a szereplését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A nyitány előtt a magyar csapatok edzői, Juan Carlos Pastor és David Davis nyilatkoztak a Nemzeti Sportnak.

 

TUDNIVALÓK
Lebonyolítás: a férfi Bajnokok Ligája kiírása nem változott az előző szezonokhoz képest: a március elején záruló csoportkört követően az A- és a B-csoport győztese a negyeddöntőbe jut, a 2–6. helyezettek, valamint a C- és a D-csoport rájátszásának továbbjutói a nyolcaddöntőbe kerülnek.
Az oda-visszavágós párharcok győztesei jutnak be a május végi kölni négyes döntőbe (2020. május 30–31.).

Magyar játékosok a magyar csapatokon kívül: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen – Svájc), Dzsamali Iman (Dinamo Bucuresti – Románia), Koncz András, Sunajko Stefán (IK Sävehof – Svédország), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)

Televízió: Sport Tv
Stream: ehfcl.com (a televízió-közvetítések függvényében földrajzi korlátozásokkal).
Újdonság, hogy ettől a szezontól kezdve minden mérkőzés utáni sajtótájékoztató élőben is követhető lesz az adott találkozó rendezőjének Facebook-oldalán. A közösségi oldalak gyűjtése itt megtalálható!

„MEG KELL BECSÜLNÜNK MINDEN LABDÁT” – CARLOS PASTOR, a Mol-Pick Szeged edzője

– Megálmodta már a Barcelona elleni rajt győztes taktikáját?
– Négy nap leforgása alatt megmérkőztünk a Komló és a Vác együttesével is, a két bajnokit arra használtam, hogy minden játékosomnak bizonyítási lehetőséget adjak – válaszolta Juan Carlos Pastor. – A sérülésből visszatérőknek is kellettek a percek, s ezek a mérkőzések jól szolgálták e célt. Szombaton kiderül, megtaláltuk-e azt a csapatot, amelyik sikeres lehet a Bajnokok Ligájában.

– Kik lehetnek a Szeged húzóemberei az új idényben?
– Nekünk nem nyertesek, sokkal inkább bajnokok kellenek ahhoz, hogy elérjük céljainkat. Senkit sem emelnék ki előzetesen, az a lényeg, hogy csapatként jól teljesítsünk.

– Ahogy a Barcával, a PSG-vel és a Flensburggal is jól ismerik egymást. Mi dönthet ellenük?
– Egy biztos, a kapusteljesítményünkön, valamint a védekezésünkön sok múlhat. Meg kell becsülnünk minden labdát, arra kell törekednünk, hogy feleslegesen ne veszítsük el. Támadásban hatékonyan kell végezni a dolgunkat, és fontos, hogy mindig a saját játékunkat játsszuk.

„ITT NEM LEHET TAKTIKÁZNI” – DAVID DAVIS, a Telekom Veszprém edzője

– Elégedett a sorsolással?
– Egyelőre még nem tudom megmondani, legalább öt-hat meccsnek el kell telnie ahhoz, hogy bármit is ki tudjak jelenteni a csoportbeosztásról. Egy biztos, mindegyik csapatnak itt a helye a Bajnokok Ligájában, amelyben bármi megtörténhet. A SEHA-ligában taktikázhatnak az együttesek, itt viszont ezt nem engedhetik meg maguknak.

– Jelenthet-e előnyt a Veszprémnek, hogy korábban kezdte a magyar bajnokságot?
– Az eddigi mérkőzések során az öt egyes és a hat nullás védekezési, támadási variációkat gyakoroltuk leginkább, persze fejlődni mindig mindenben lehet. A srácok jól mozognak, de hogy ez mire lesz elég a BL-ben, csak menet közben derül ki.

– Mit szól ahhoz, hogy a csapatát kiáltották ki a Bajnokok Ligája-győzelem egyik legnagyobb várományosának?
– Az előző idényekben a PSG-t várták az első helyre, ami nem jött be. A Vardarral hiába nyertünk BL-t, hiába vertünk meg mindenkit, mégsem vettek elég komolyan minket a szakértők, amikor összeállították az előzetes rangsort. Higgadtabb, nyugodtabb döntéseket várnék tőlük, egyelőre úgy vagyok vele, mint a szirének énekével: csábítóan hangzik, de nem szabad bedőlni nekik…

FÉRFI KÉZILABDA BL, 2019–2020
CSOPORTKÖR
A-csoport:
PSG Handball (francia), Barca Lassa (spanyol), Flensburg-Handewitt (német), Aalborg Handbold (dán), MOL-PICK SZEGED (magyar), HC PPD Zagreb (horvát), Elverum (norvég), Celje Pivovarna Lasko (szlovén)
B-csoport:
Vardar Szkopje (északmacedón), TELEKOM VESZPRÉM (magyar), PGE VIVE Kielce (lengyel), HC Meskov Breszt (fehérorosz), Motor Zaporizzsja (ukrán), Montpellier (francia), FC Porto Sofarma (portugál), THW Kiel (német)
C-csoport:
IK Sävehof (svéd), Tatran Presov (szlovák), Cocks (finn), Eurofarm Rabotnik (északmacedón), Bidasoa Irun (spanyol), Sporting CP (portugál)
D-csoport: CS Dinamo Bucuresti (román), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Kadetten Schaffhausen (svájci), IFK Kristianstad (svéd), Orlen Wisla Plock (lengyel), GOG (dán)

A HÉTVÉGI TELEVÍZIÓS PROGRAM
SZOMBAT
A-csoport

17.30: Mol-Pick Szeged–Barcelona (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
19.45: PPD Zagreb (horvát)–PSG (francia) (Tv: Sport1)
D-csoport
15.00:
Csehovszkije Medvegyi (orosz)–Wisla Plock (lengyel) (Tv: Sport1)
VASÁRNAP
B-csoport

17.00: Telekom Veszprém–Motor Zaporizzsja (ukrán) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik