Osztálykülönbség: 33 gólos győzelemmel kezdett az FTC

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2011.10.01. 19:42
null
A Fradi játszi könnyedséggel kerekedett fölül ellenfelén (Fotó: MTI)
Címkék
A címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata az előzetes esélyeknek megfelelően könnyed győzelemmel kezdett a KEK-ben. Az osztrák élvonal újonca, az Union Korneuburg nem volt egy súlycsoportban a magyar csapattal, az FTC 28–12-es félidő után 51–18-re nyert végül.

 

Már a bevonuláskor látszódott a megilletődöttség a Korneuburg játékosain, mintha egy pillanatra nem tudták volna, mit is kellene tenniük. Annál hangosabb volt aztán a harckiáltásuk, félni persze koránt sem kellett az osztrák élvonalba frissen feljutó ellenféltől. A címvédő FTC számára kötelező feladatnak számított a mai meccs megnyerése, a neheze ezt követően jön a sorozatban.

Szép gesztus volt, hogy a KEK-nyitányon az FTC vendégül látta a Down-alapítvány lakóotthonainak sportbarátait, akik közül sokan ferencvárosi szimpatizánsok (az egyikük a kezdődobást is elvégezhette) és az általuk készített tárgyakat is árultak a népligeti arénában.

Az osztrákok kezében sokszor dadogott a labda a támadásban, amiből az FTC könnyű akciókat tudott vezetni. Különösen Kovacsicz Mónika volt elemében, akit rendre meg tudtak játszani gyors indításból. Először a 12. percben számoltak rá a Korneuburgra (13–3), ekkorra már szinte minden kezdőjátékos betalált a Fradiban.

Az ellenfél szimpatikus, lelkes csapat benyomását keltette, játékosai tették a dolgukat rendesen, de nem voltak egy súlycsoportban a zöldekkel. Egy időre konzerválódott a tízgólos különbség, védekezésben nem volt meg a kellő koncentráció, így Elek Gábor időt kért. Ezután ismét beindult a ferencvárosi henger, és a félidőre 28–12-re alakult az állás.

A folytatásban is igazából csak a gólkülönbség volt a kérdéses, nos a 37. percre megvolt a közte 20 (33–13), a jobb szél továbbra is ellenállhatatlan volt – Kovacsicz helyett ekkor már Such Nelli termelte ott a gólokat. A második félidőben egyébként több poszton is változás történt, a kapuban például az Abramovicsot váltó Pastrovics Melinda produkált kiváló százalékot. A magyar csapat akkor lőtt gólt, amikor akart, a hajrában már felállva tapsolt a közönség a Népligetben. A vége 51–18 lett, a párharc így már a várakozásoknak megfelelően az első meccsen eldőlt.

Ami a folytatást illeti, a KEK-hez csatlakoznak a következő körben a Bajnokok Ligája selejtezőjében elvérzett együttesek, például a Debrecen, majd a BL csoportköréből is érkeznek erős csapatok. A mostani szezonban hat ellenfél legyőzése szükséges a KEK-trófea elhódításához.

NŐI KÉZILABDA KEK
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-RAILCARGO HUNGÁRIA–UNION KORNEUBURG (osztrák) 51–18 (28–12)
Kőbányai út, 500 néző. V: A. Covalciuc, I. Covalciuc (moldovaiak)
FTC: ABRAMOVICS – KOVACSICZ 14, Zsivkovics 4 (1), Szucsánszki 2, Szamoránsky P. 5, TOMORI 1, Szádvári 3. Cs: PASTROVICS (kapus), CIFRA 4, Zácsik 2, DAJKA 5, Szarka A. 4, SUCH 6, Deáki 1. Edző: Elek Gábor
KORNEUBURG: Lamprecht – F. Lauter, Wiesauer 1, Krautschneider, Weiskirschner 2, K. Lauter 1 (1), Glatt 2. Cs: Minatti, Amon (kapusok), RATH 9 (3), Steiner 2, Scheidl, Gruber 1, Nikendey. Edző: Martin Schinler
Az eredmény alakulása. 7. p.: 8–2. 12. p.: 13–3. 24. p.: 24–9. 35. p.: 33–13. 46. p.: 41–16. 56. p.: 48–18
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Azt tudtuk, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban, igazából két célt fogalmaztunk meg, az egyik a legalább harmincgólos gólkülönbség volt, a másik hogy húsz lőtt gól alatt tudjuk tartani ellenfelünket. Örülök, hogy mindkettőt sikerült megvalósítanunk.
Martin Schinler: – Gratulálok a Ferenvárosnak, nagyon jó csapat, remek képességű kézilabdázókkal. Megpróbáltuk velük felvenni a harcot, de csapatomtól sajnos csak ennyire tellett.
A visszavágót október 8-án 18 órától játsszák Korneuburgban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik