Ortega: Pedig egész héten a lerohanásaikról beszéltünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.31. 19:28
Hiába készült a Veszprém a Kiel lerohanásaiból, nem tudta megállítani a német csapatot abban, hogy könnyű gólokat szerezzen – ebben látta a vereség egyik fő okát Antonio Carlos Ortega, a magyar csapat vezetőedzője a vesztes Bajnokok Ligája elődöntő után. A Kiel részéről Andreas Palicka teljesítményét és a jól működő hatosfalas védekezést emelték ki.

A veszprémiek nem tudtak mit kezdeni a Kiel lerohanásaival (Fotó: MTI)
A veszprémiek nem tudtak mit kezdeni a Kiel lerohanásaival (Fotó: MTI)
A veszprémiek nem tudtak mit kezdeni a Kiel lerohanásaival (Fotó: MTI)
A veszprémiek nem tudtak mit kezdeni a Kiel lerohanásaival (Fotó: MTI)
A veszprémiek nem tudtak mit kezdeni a Kiel lerohanásaival (Fotó: MTI)

Antonio Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője láthatóan megtörten érkezett a sajtótájékoztatóra, ahol elismerte, jobb volt az ellenfél:

„Jobb volt ma nálunk a Kiel. Problémáink voltak támadásban a hatosfalas védekezésük ellen, az átlövéseink nem sikerültek. Tisztában voltunk vele, ha rohanni tudnak, bajunk lehet, mégsem tudtuk megakadályozni őket ebben."

Miután Momir Ilicsnek nem ment támadásban (öt góljából hármat hétméteresből szerzett), szóba került, hogy Iman Dzsamalit is kim lehetett volna próbálni:

„Talán beküldhettem volna Dzsamalit, de egy hónapja nem játszott, nincs százszázalékos állapotban. Szintén hamarabb becserélhettem volna talán Ruesgát... A fő probléma továbbra is abban rejlett, hogy a védekezésbeli váltásuknak nem találtuk az ellenszerét."

A rossz támadásokban pedig kódolva volt a könnyű kapott gólok lehetősége, összesen 14 ilyen találat született.

„Nem tudtuk megállítani a gyors lerohanásaikat, a góljaik majdnem felét ebből szerezték. Pedig folyamatosan erről beszéltünk, erre készültünk, hogy ezt megakadályozzuk."

Iváncsik Gergő: Nem sikerült túllépni önmagunkon


Renato Sulic kiválása is érzékenyen érintette a Veszprémet, amiről így beszélt a Veszprém trénere:

„Nem láttam az esetet, így nem tudom megítélni, jogos volt-e a piros lap. Renato temperamentumos játékos, amióta itt vagyok, próbáljuk kordában tartani, tegnap is beszéltem vele. Fontos játékosunk támadásban, így sokat vesztettünk a kiállításával."

Ortega nagyon sajnálja a szurkolókat, akik bíztak bennük, de megígérte, jövőre ismét megpróbálják.

Iváncsik Gergő: Nem sikerült túllépni önmagunkon


„Megérdemelték a továbbjutást – kezdte Mirko Alilovic. – Az első félidőben jól játszottunk, elmentünk hárommal is, de utána buta hibákat követtünk el, ebből az ellenfél feljött. A második félidőben pedig lendületbe kerültek, és sokszor leindítottak minket. De még egyszer mondom, mi nem éltünk a lehetőségeinkkel."

Alilovic és az átlövő, Momir Ilics szerint a játékvezetők sem mindig álltak a helyzet magaslatán, de nem ezen múlott a vereség. „A védekezésünk jó volt, de sajnos támadásban többet hibáztunk, ezekből kaptuk a gyors gólokat” – tette hozzá Ilics, aki éppen a Kiellel nyert kétszer BL-t.

„Az, hogy az első félidőben már nyolc lerohanás gólt kaptunk a 13-ból, és a második félidőben is jó párszor át tudtak rajtunk rohanni – nevezte meg a vereség okát NagyLászló a DIGI Sportnak adott interjújában. – Fegyelmezetlenek voltunk. Nagyon akartunk, és a nagy akarásnak sajnos nyögés lett a vége. Apróságokon múlott, a pontosság hiányzott, a labdaeladásokból rendszeresen tudtak indulni. Fájó vereség, természetesen szerettünk volna a döntőbe jutni, nem sikerült, de holnap jön a következő mérkőzés."

„Sulic kiállításáig is fej fej mellett haladtunk, akadozott a szekér. Nem is védekezésben, mert ott azt gondolom, hogy jól teljesítettünk, leszámítva a gyors indításokat, támadásokban viszont talán egy passzal több kellett volna, hogy tisztább helyzetekbe kerüljünk. Ez nem sikerült, benne van a játékban, ki kell javítanunk a hibákat" – tette hozzá az átlövő, aki szerint nem volt annak jelentősége, hogy a csapatnál sokan nem játszottak még ilyen környezetben, ilyen atmoszférában.

„Nem először játszottam több időt Sulicot váltva – mondta ezt már Uros Vilovszki. – Meglepés volt, amikor megkapta a pirosat, de én készültem erre a meccsre. Sajnos picit idegesebbek voltunk a második félidőben, sok ziccert és nagy lehetőséget hagytunk ki. Összeszedjük magunkat, és holnap megpróbálunk nyerni."

„Az első félidőben nagyon jól ment a játék. A második félidőben azonban nagy energiát kapott a lelátóról, és sokkal jobban ment neki, mint Mirkónak, de ő is nagyon jól védett" – mondta a fantasztikusan védő Palickával kapcsolatban Vilovszki.

„Túl sok labdát veszettünk el az első félidőben, így nem lehet a Kiel ellen játszani. Támadásban nem tudtunk kilenc méterről betalálni, ellenfelünk magabiztos lett védekezésben, és a beállót sem tudtuk így helyzetbe hozni" – fogalmazott Cristian Ugalde, aki négy gólig jutott a találkozón.

Alfred Gíslason, a THW Kiel vezetőedzője szerint a második félidei védekezésük és a kapusteljesítmény volt a döntő, Andreas Palicka összességében 44 százalékkal zárta a meccset, ami kiemelkedő teljesítmény.

„Nehezen tudom leírni, milyen büszke vagyok a csapatomra. Mindent kiadtak magukból előző hétvégén, voltak problémáink a mai meccsen is, de próbáltak folyamatosan fejlődni. A második félidőben döntő volt, hogy kiválóan védekeztünk, és persze a kapusteljesítmény is sokat hozzátett a sikerhez. Ilyen fantasztikus csapat ellen, amilyen a Veszprém, igazán nagy dolog bejutni a döntőbe" – mondta Gíslason.

Filip Jícha, a Kiel balátlövője így értékelt: „Rendkívül boldog vagyok, nagy dolgot vittünk véghez egy hét alatt. Kemény meccset játszottunk mai is, egy pillanatra sem nem adtuk fel, és most megvan a jutalma, játszhatunk a holnapi döntőben."

FÉRFI KÉZILABDA BL, FINAL FOUR (LANXESS ARENA, KÖLN)
ELŐDÖNTŐ (május 31.)
MKB-MVM VESZPRÉM (magyar)–Kiel (német) 26–29 (13–13)
Köln, Lanxess Aréna, 19 750 néző. V: Krstic, Ljubic (szlovénok)
VESZPRÉM: Alilovic – Iváncsik T. 1, Nagy L. 4, Rodríguez 2, Sulic 2, Ilics 5 (3), Ugalde 4. Cs: Terzic, Vilovszki 2, Iváncsik G. 2, Schuch, Gulyás 1, Ruesga 3. Edző: Carlos Ortega
THW KIEL: Sjöstrand – Sprenger 2, Zeitz 1, Toft Hansen 1, Jícha 4, Pálmarsson 7, Sigurdsson 6. Cs: Palicka (kapus), Vujin 2, Ekberg 3, Wiencek 3, Edző: Alfred Gíslason
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/–

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik