Norvégia meglepetésre kikapott Svédországtól

Vágólapra másolva!
2010.12.12. 21:58
Címkék
A Norvégiában és Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében Svédország meglepetésre 24–19-re legyőzte a társházigazda Norvégiát, amely rendkívül magabiztos teljesítményt nyújtott a torna korábbi mérkőzésein. A csoport délutáni mérkőzésén a franciák legyőzték a hollandokat.

Hollandia–FranciaországHollandia–Franciaország

A franciák a szünetben három góllal vezettek (13–10), de az utolsó percre döntetlennel (21–21) értek a felek. Akkor viszont két büntetővel szerzett találatnak köszönhetően a franciák megszerezték a győzelemért járó két pontot.  

A franciák immár két ponttal állnak a csoportban, a hollandoknak ugyancsak két pontjuk van, amelyet még a csoportból hoztak magukkal. A két csapat a magyarokkal azonos ágon szerepel.  

Svédország–Norvégia

Hatalmas a svédek öröme: legyőzték Norvégiát 
(Fotó: ehf-euro.com)
Hatalmas a svédek öröme: legyőzték Norvégiát (Fotó: ehf-euro.com)

A női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében a II. csoport két négypontos együttese, Norvégia és Svédország találkozott egymással vasárnap este. A svédek (némi meglepetésre) hibátlanul zárták a C-csoportot, míg a norvégok a D-csoportban demonstrálták erejüket – többek között ellenünk is.

Katrine Lunde Haraldsenék azonban a svédek ellen nem tudták azt a játékot bemutatni, amit eddig a tornán láthattunk tőlük. Svédország remekül kezdte a mérkőzést, és a tizenharmadik percig hatszor volt eredményes, míg a norvégokat két gólon tartotta – érdekesség, hogy ellenünk Norvégia ekkor már 9–2-re vezetett.

Az első félidő közepe tájékán Ida Alstadék feljöttek két gólra (7–5), de a játékrész hajrájában ismét a svédek akarata érvényesült, így 13–6-os svéd előnnyel kezdődhetett meg a második félidő.

A szünetet követően Norvégia mindent megtett a felzárkózásért, azonban ezen a meccsen Svédország egyszerűen jobb volt riválisánál, és megérdemelt, 24–19-es győzelmet aratott.

A magyar válogatott – amely este egy góllal legyőzte Ukrajnát – számára nem kedvező az eredmény, hátránya így továbbra is két pont a svédekkel szemben, azaz az északiak elleni mérkőzés kulcsfontosságú lesz az elődöntőbe jutás szempontjából – már ha addig a papírforma szerint alakulnak az eredmények. Könnyen elképzelhető, hogy a végén hármas pontazonosság lesz a csoportban, és az egymás elleni gólkülönbség a mieinknek egyáltalán nem kedvez – csak remélni tudjuk tehát, hogy Franciaország megtréfálja Svédországot.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Tine Stange, Kari Mette Johansen és Heidi Löke vírusos hasmenéssel küzdött, így egyikük sem volt bevethető a mérkőzésen.

A csoport állása ide kattintva tekinthető meg!

 NŐI KÉZILABDA EB
II. CSOPORT
Hollandia–Franciaország 21–23 (10–13)
Legjobb dobók: Visser 9, Hilster 5, ill. Dembele, Deroin, Lacrabere, Signate, Spincer 3-3
Svédország–Norvégia 24–19 (13–6)
Legjobb dobók: Torstensson 7, Wiel Fredén 6, ill. Alstad 5, Herrem 3
Ukrajna–Magyarország 25–26

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik