Női kézilabda-vb: Dánia, Montenegró és Szerbia a csoportunkban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.24. 19:56
null
Koldinghus a vár neve, hol szerda este kisorsolták a női kézilabda-vb csoportjait
Szerda este a Koldinghus nevű várkastély ódon falai között tartották meg a 2015 decemberében rendezendő dániai női kézilabda-világbajnokság sorsolását. A magyar válogatott a házigazdák mellett Montenegróval, a szabadkártyás Szerbiával, Tunéziával és Japánnal került egy csoportba.

Stine Bjerre Jörgensen, a dán Tv2 műsorvezetője elsőként Hasszan Musztafának, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség elnökének adta át a szót. A sportág ura nem győzte magasztalni a házigazdát, mint mondta, Dánia nemcsak az európai kézilabdázás központja, hanem a világ kézilabdázásának is a szíve. Ez az esemény mottója is.

A dán szövetség elnöke is elmondta a magáét, majd Tonje Kjaergaard és Camilla Andersen, két korábbi dán kiválóság fáradt a színpadra. A hatodik kalappal kezdték, az ötödikkel folytatták, majd a negyedikkel fejezték be közreműködésüket.

Anette Hoffman és Lotte Kiaerskou, két kétszeres olimpiai bajnok folytatta a golyók kihúzását. Rögtön Magyarország akadt Hoffmann kezébe, Kiaerskou pedig az A-csoportba „küldte” a mieinket, Japán, Tunézia és a vb-n szabadkártyával részt vevő Szerbia mellé. Ezután megkaptuk még Montenegrót és a házigazda Dániát is, nem lesz tehát könnyű feladata Németh András csapatának, amely Herningben játssza majd a csoportmérkőzéseit.

Öröm az ürömben, hogy ha továbbjut a magyar válogatott (ehhez az első négyben kell végezni), akkor a nyolcaddöntőben a B-csoportból kap ellenfelet, amelyben nincs verhetetlen együttes.

Németh András szövetségi kapitány szerint megoldható feladatot kapott a magyar női kézilabda-válogatott

NŐI KÉZILABDA-VB
A-CSOPORT (Herning):
Dánia, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Japán, Tunézia, Szerbia
B-CSOPORT (Naestved):
Kuba, Svédország, Hollandia, Lengyelország, Kína, Angola
C-CSOPORT (Kolding):
Brazília, Franciaország, Argentína, Dél-Korea, Kongói DK, Németország
D-CSOPORT (Frederikshavn):
Norvégia, Spanyolország, Románia, Oroszország, Puerto Rico, Kazahsztán

Mint korábban megírtuk, az IHF úgy határozott, hogy a selejtezőn egyaránt elbukó Németország és Szerbia kapja meg a két szabadkártyát, a két válogatott a hatodik kalapban szerepelt.

A sorsolásnál figyelembe vették, hogy a házigazda Dánia Herningben, Svédország Naestvedben, Norvégia Frederikshavnban, míg Németország Koldingban játssza a csoportmeccseit.

A december 5–20. közötti vb-n négy hatos csoport lesz, ezekből a legjobb négy-négy jut a nyolcaddöntőbe. A csoportmeccseket és nyolcaddöntőket Herningben, Koldingban, Frederikshavnban és Naestredben rendezik. A vb fő helyszíne Herning, a záró hétvégén már csak ott tartanak összecsapásokat.

A világbajnok egyenes ágon kijut a riói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőtornán vehetnek részt.

NŐI KÉZILABDA-VB
SORSOLÁS ELŐTTI KALAPBEOSZTÁS
Első kalap:
Brazília, Kuba, Norvégia, Dánia
Második kalap: Spanyolország, Svédország, Montenegró, Franciaország
Harmadik kalap: MAGYARORSZÁG, Hollandia, Argentína, Románia
Negyedik kalap: Oroszország, Dél-Korea, Lengyelország, Japán
Ötödik kalap: Tunézia, Kongói DK, Kína, Puerto Rico
Hatodik kalap: Angola, Szerbia, Németország, Kazahsztán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik