Női kézi: válogatott erősítés érkezik Ljubljanából Érdre

Vágólapra másolva!
2012.06.21. 11:57
null
Szamoránsky Piroska és Kristina Franic legközelebb magyar bajnokin találkozhatnak (Fotó: Imago)
Címkék
Két válogatott játékos érkezését jelentette be a női kézilabda NB I-ben szereplő ÉTV-Érdi VSE. A balátlövőként és irányítóként is bevethető Kristina Franic, valamint a jobbszélső Alja Koren egyaránt a Krim Ljubljanából érkezik.

A két játékos a SportConcept menedzseriroda közvetítésével érkezik Magyarországra.

Különösen a 25 éves, 180 cm magas Franic megszerzése tűnik nagy fogásnak, a horvát válogatott játékos 41 góllal zárt az előző szezonban a Bajnokok Ligája középdöntőjéig jutó Ljubljanában. Franic már fiatalon felhívta magára a figyelmet a Podravka Koprivnicában, ahol hamar a kezdőcsapat tagjává vált. A 2009–10-es szezont már a Metzben kezdte meg, míg tavaly a Mehlmann Ibolyát is a soraiban tudó Krimet erősítette.

Franic nem egyedül érkezik a szlovén élcsapatból, a jobb szélen bevethető Alja Koren szintén Ljubljanából teszi át a székhelyét a magyar bajnokságban az előző szezont a negyedik helyen záró Érdre.

Franicnak lejárt a szerződése, így ingyen érkezett, és egy plusz egy évre kötelezte el magát Érdre, csakúgy mint Koren, aki azonban kölcsönben szerepelhet a magyar csapatban. Hír még Szabó Edina együttesével kapcsolatban, hogy az elköszönő Pádár Margittól Szekeres Klára kapja meg a csapatkapitányi karszalagot.

„Klubváltásommal kapcsolatban fontos szempont volt, hogy továbbra is közel maradhatok az otthonomhoz és hazámhoz, Horvátországhoz, de a legfontosabb ok mégis talán az volt, hogy a magyar bajnokság gyakorlatilag a legerősebb egész Európában. Szabó Edina már a koprivnicai és a franciaországi éveimben is ismert, sokat beszélgettem vele és meggyőzött, hogy érdemes Érdre igazolnom, hiszen a csapat lépésről lépésre halad egyre feljebb. Biztos vagyok benne, hogy tisztában van az erényeimmel, ez majd kiderül ha elkezdjük a bajnokságot. Ha sikerül kihoznom magamból a maximumot, segíthetek a csapatnak" – nyilatkozta Franic.

„Több ajánlatom is volt, de az érdieké volt a legjobb, amit elfogadhattam. Remek csapatba kerülök, ahol lehetőségem nyílik a fejlődésre. A magyar bajnokság jóval erősebb, mint a szlovén, ráadásul Érden Szabó Edina személyében kiváló edző irányít, akivel már többször is egyeztettem és aki elsősorban szélen számol velem. Egyelőre csak a következő szezonra szeretnék koncentrálni, jó a küzdőszellemem és maximálisan képes vagyok koncentrálni, amivel segíthetem új csapatomat" – mondta Alja Koren.

Németh Helga korábbi világválogatott kézilabdázó, a klub ügyvezető igazgatója kiemelte a csapat stabil gazdasági hátterét, valamint hangsúlyozta, hogy amit elterveztek, azt mindig véghez is vitték. „Évről-évre egyre feljebb lépünk a ranglétrán, a következő fokozat a dobogóra állás és a nemzetközi megmérettetés. Az állandóság is fontos eleme az építkezésnek, vezetőedzőnk Szabó Edina harmadik idényét kezdi ősszel és az öltözőben sem fog sok ismeretlen arccal találkozni".

KABALATERVEZÉSI PÁLYÁZAT

Kabalatervezési pályázatot indít a női kézilabda NB I-ben szereplő ÉTV-Érd, amely az elmúlt szezonban a negyedik helyen végzett.

A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a pályázóktól az Érd városának címerében megtalálható sárkány "újragondolását" várják első sorban.

A versenyben résztvevőknek július 30-ig kell regisztrálniuk a palyazat@handballerd.hu e-mail címen. A beérkezett elképzeléseket az első fordulóban szakmai zsűri értékeli. Ezután a második fordulóba juttatja a legjobb öt látványtervet. Ezek közül a szurkolók a csapat Facebook-oldalán augusztus 15. és 25. között szavazhatnak majd. A győztes 150.000 forint készpénzdíjazásban részesül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik