Női kézilabda: otthon tartotta a kupát az Érd

D. B.D. B.
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 22:17
Tizenhárom góllal legyőzte az Érd a Budaörsöt a VII. Érdi Ipartestület Kupa záró mérkőzésén. Szabó Edina együttese három győzelemmel zárta a tornát, így otthon tartotta a trófeát.

Az eredményhirdetés előtt T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte Milák Kristófot, az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. úszóját, aki a budapesti felnőtt vizes-világbajnokságon ezüstérmet szerzett 100 méter pillangón.

ÉRD–BUDAÖRS

Remek iramban, az első hatvan másodpercben négy góllal kezdődött a döntőnek is beillő találkozó. Ezt követően a Budaörs bele-belehibázott a mérkőzésbe, valamint az érdi kapuban Janurik Kinga elemében volt, így negyedóra után hattal, a szünetben nyolccal ment Szabó Edina együttese. A fordulás után a parádésan játszó érdiek Kisfaludy Anett találata után tízre növelték előnyüket.

A folytatás így csak presztízsidőszak volt, az Érd szebbnél szebb támadásokat vezetett és látványosabbnál látványosabb gólokat lőtt, így nem volt kérdéses tornagyőzelme. Az érdiek 36–23-ra nyertek.

ÉRD–BUDAÖRS 36–23 (17–9)
Legjobb dobók:
Krpezs-Slezák (9), M. González (5), Tóth G. (4), C. Lassource (4), ill. Szöllősi-Zácsik (4), Hornyák Á. (3)

MTK BUDAPEST–KECSKEMÉTI NKSE

Magabiztosan szerezte meg a harmadik helyet az MTK. Az előny a Kecskemétnél volt, hiszen Marosán György a második napra nevezett kerethez képest ismét öt változást eszközölt a Bács-Kiskun megyei csapat összeállításában, míg a kék-fehérek a lehetséges tizenhat játékos helyett csupán tizennégyet neveztek. Ennek ellenére Golovin Vlagyimir lányai hamar eldöntötték a nyitott kérdéseket és a harmadik hely sorsát, mivel tizenkét perc után már öttel, a szünetben nyolccal vezettek, s ez a 37. percig meg is volt, ezt követően azonban hét perc alatt feljött egyre a KNKSE, de az MTK megrázta magát, s 31–24-re győzött.

MTK Budapest–Kecskeméti NKSE 31–24 (15–7)
Legjobb dobók:
Dakos (6), Karnik (5), Termány (4), Slakta (4), ill. Szabó Edina (8), Varga N. (7)

KORÁBBI EREDMÉNYEK:
Érd–Kecskeméti NKSE 30–24 (13–13)
MTK Budapest–Budaörs 29–31 (18–14)
Érd–MTK Budapest 38–27 (19–12)
Kecskeméti NKSE–Budaörs 29–36 (14–23)

A VII. Érdi Ipartestület Kupa végeredménye: 1. Érd 6 pont, 2. Budaörs 4, 3. MTK 2, 4. Kecskeméti NKSE 0

A torna gólkirálynője: Katarina Krpezs-Slezák 27 találattal

A torna legértékesebb játékosa a vezetőedzők döntése alapján: Katarina Krpezs-Slezák

A torna legjobb kapusa: Janurik Kinga

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik