Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
P. B. 2020.08.06 07:57 Frissítve: 2020.08.06 10:09

Női kézilabda: Most tényleg különleges állapothoz közelítünk – Elek Gábor

Emberileg és szakmailag kiváló játékosokkal bővült az FTC kerete, így a csapatépítéssel is jól halad Elek Gábor és stábja.

Elek Gábor (balra) és Emily Bölk jó hangulatban készül (Fotó: Török Attila)

 

Ötödik hete nyúzza a játékosait a Ferencváros női kézilabdacsapatánál Elek Gábor edző, aki az izzasztó tréningek mellett immár a harmadik felkészülési mérkőzésen is túl van a zöld-fehér együttessel. Az MTK (37–30) és a Debrecen (31–29) elleni győzelem után újra az MTK-val játszott a Fradi, és ismét nyert, méghozzá tanulságos találkozón 13–18-as félidőt követően 37–24-re. A lényeg azonban csak ezután vár a népligetiekre, akik jövő pénteken Győrbe utaznak, hogy megmérkőzzenek a bajnoki, Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-címvédő ETO-val.

„A felkészülésben járunk, semmi extrát sem várok –  utalt a győri túrára Elek Gábor.  – Ott volt például az MTK elleni második találkozónk, amelyen az első félidő huszadik percében még hét góllal égtünk. Félidőben aztán rendeztük a sorokat, és a második játékrész már jól sikerült. Nem egyforma terheltségi szinten állnak, más állapotban vannak a csapatok, különböző időpontban kezdődött az alapozás, és mindenhol más élvez prioritást a felkészülés ezen szakaszában. Elnézve a Debrecen elleni edzőmeccsét, frissnek és felszabadultnak tűnt az ETO, mi is minél jobb mérkőzést szeretnénk játszani a győriekkel, de most még nem az eredmény számít.”

Elek leszögezte, amit szeretett volna, azt eddig nagyon szépen elvégezték a kerettel.

„Azzal foglalkozunk, amivel a legtöbbet kell, ez pedig a védekezés –  folytatta az FTC trénere. – Periódusokban sok mindent visszakapok már az elképzelésekből ebben a játékelemben, sok mindent még nem – sem azt nem lehet mondani, hogy jól működik a védekezésünk, sem pedig azt, hogy rosszul. Ebben nyilván benne van, hogy még felforgatott felállásokkal próbálkozunk, keressük azokat a játékkapcsolatokat, amelyek erősségeink lehetnek. Ugyanakkor teljesen normális a hullámzás. Jó hangulatban és edzettségi állapotban vagyunk, rég volt lehetőségünk ennyit gyakorolni, nagyon élvezem ezt a helyzetet. A játékosok már kevésbé, hiszen fáradnak rendesen a terhelés alatt.”

A hektikus játék a csapatépítéssel jár, hiszen az új idény előtt heten érkeztek az Elek-csapathoz és kilencen távoztak, az edző elégedettsége azonban érezhetően fokozódott, amikor az újak beilleszkedéséről és az összecsiszolódásról kérdeztük.

„Nagyon jól haladunk ezen a téren is –  így Elek Gábor. – Meglehetősen nagy rutinom van a csapatépítés szempontjából, már csak a Fradinál eltöltött tizenkét évem miatt is, de most tényleg különleges állapothoz közelítünk. Jó emberek és sportolók az újonnan érkezők, akik nagyon akarnak tanulni: a nyelvet, a kultúrát és a taktikát is.”

Ami a közeljövőt illeti, a zöld-fehérek pénteken az előzetes tervek szerint a korábbi pozitív koronavírusteszt-eredmények miatt a felkészülést a többiekhez képest jóval később kezdő Váccal mérkőztek volna meg, de az az edzőmeccs elmarad, ezért a fővárosiak valószínűleg egymás elleni játékkal készülnek, de Elek reményei szerint jövő kedden már pályára léphetnek Vácon, aztán pénteken irány Győr.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Siófok KC–Motherson-Mosonmagyaróvári KC 32–21 (14–9)
Alba Fehérvár KC–Érd 27–21 (14–12)
Eszterházy SE Eger (NB I B)–Kisvárda Master Good SE 27–31 (16–16)

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.09.23 18:07:22

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Megtépázta a koronavírus a magyar csapat keretét, csak három góllal kapott ki a Szeged a bombaerős lengyel csapattól.

2020.09.23 16:08:14

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Siófok hazai pályán győzelemre számított, de a tízgólos különbséget is alig kerülte el.

2020.09.19 13:48:29

Kézilabda H. D.

A Danyi-csapat a szünetben még csak egy góllal vezetett, végül 15-tel verte meg a Podravkát.

2020.09.18 09:29:57

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az elmúlt hetek győzelmeit látva egyre bizonyosabb, hogy a Veszprém megtalálta a hiányzó láncszemet, akit Rodrigo Corralesnek hívnak.

2020.09.16 20:15:02

Kézilabda V. Sz. (összefoglaló), B. Á. (percről percre)

A bakonyi együttes a francia Nantes otthonában elért győzelemmel kezdte az új BL-idényt.