Női kézilabda: Klujber Katrin 8-9 gólon állandósítaná a formáját

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2019.09.06. 14:05
null
Klujber Katrin bízik benne, hogy tartósan képes lesz a gólerős játékra az FTC színeiben (Fotó: Kovács Anikó)
Az FTC női kézilabdacsapatának junior-világbajnok jobbátlövője, Klujber Katrin ott folytatja a góltermelést, ahol az előző idényben abbahagyta, s már azért dolgozik, hogy ott legyen a felnőtt-vb-n is.

– Az FTC-drukkerek lassan kezdhetik dörzsölni a tenyerüket, hogy az új idényben nyolc-kilenc gólt termel meccsenként?
– Remélem – válaszolta a bajnoki és Magyar Kupa-ezüstérmes Ferencváros női kézilabdacsapatának junior-világbajnok, háromszoros felnőttválogatott jobbátlövője, aki csapata első két bajnokiján 17-szer talált be. – Jól kezdtük az idényt, és szerencsére én is lövöldözöm a gólokat. Bízom benne, hogy a nyolc-kilenc találat minden meccsen menni fog.

– Milyen volt az első két bajnokijuk?
– Érden rögtön kemény ellenféllel szemben kezdtünk, jó az érdi csapat, főleg hazai pályán. Az első tétmeccs mindig nehéz a hosszú nyár után, ahogy azt is tudjuk, hogy az egész idény, így a Bajnokok Ligája csoportköre is az lesz. A védekezést nagyon sokat gyakoroltuk a felkészülés során, de úgy éreztem, hogy az első két bajnokin ez még nem feltétlenül mutatkozott meg, de a harmadik-negyedik találkozón már látszani fog, mennyit készültünk.

– Sűrű a rajtjuk, hiszen tizenhárom nap alatt öt meccset tudnak le az NB I-ben.
– Szerencsére mindenki egészséges, sokan vagyunk, és fiatal a keretünk. Kedd-péntek ritmusban játszunk az elején, és muszáj felkészülni minden meccsre, amikor pedig pihenő van, azt mindenki regenerációra használja fel.

– Mekkora előnyt jelenthet, hogy nem volt nagy mozgás a Fradi játékoskeretében az új idény előtt?
– A csapat nemigen változott, aminek örültünk, és a hangulat továbbra is nagyon jó. Nem vagyunk sztárokkal és rutinos játékosokkal teli együttes, de Kovacsics Anikó és Danick Snelder igyekszik segíteni minket, fiatalokat, mi pedig odafigyelünk rájuk. Ha segítjük egymást, összefogunk, nagyon erősek lehetünk.

– Az előző idény közben igazolt a Dunaújvárostól az FTC-hez, így ez volt az első teljes nyári alapozása, és a mostani lesz az első teljes idénye a Fradiban. Beilleszkedett már?
– Igen. Most már mindent tudok és megszoktam, olyan, mintha már régóta itt lennék. Az alapozás előtt persze jólesett a pihenés, de már vártam azt is, hogy elkezdjük a felkészülést.

– Berobbant a Ferencvárosba, januári bemutatkozása óta a BL-ben és hazai fronton is gólerősen játszik, és láthatóan sokat is várnak öntől. Érez emiatt nyomást?
– Már előzetesen is elmondták, hogy sokat várnak tőlem, tisztában vannak vele, hogy mit tudok, és szeretnék, ha ezt a teljesítményt minden meccsen kihoznám magamból. Örültem ennek, és nem tehernek veszem, mert jó érzés, hogy jelentős feladatokat bíznak rám. Motivál, hogy minden mérkőzésen a maximumot nyújtsam.

– Mi a céljuk az új idényben?
– Ki ne szeretne minden meccset megnyerni? A lényeg az, csak úgy lehet jó az idényünk, ha együtt, csapatként alkotunk nagyot. Nehéz évad vár ránk, a Siófok remekül erősített, gondot is okozhat, de úgy látom, hogy kemény munkával ellene sem lehet gond. A cél, hogy mindenképpen megtartsuk a második helyet – persze az első hatalmas boldogságot jelentene. A BL-ben is szeretnénk minél tovább állva maradni, talán a négyes döntőbe is bejutni, ami már-már álomszerű cél.

– Könnyebb volt, hogy a nyáron már nem vett részt edzőtáborban vagy világversenyen az utánpótlás-válogatottakkal?
Eddig mindig csak az alapozás végén csatlakoztam a klubmunkához, így ez a nyár kicsit furcsa volt, még úgy is, hogy a felnőttválogatottal azért volt egy törökországi edzőtáborunk júliusban. Örültem, hogy most a teljes felkészülést végig tudtam csinálni, nagyon keményen dolgoztunk, hogy megkapjuk a kellő erőt és állóképességet. Mostantól pedig már az a célom, hogy az utánpótlás-válogatottakból kinőve a felnőtteknél legyek stabil kerettag. Ott motoszkál a fejemben, hogy ha továbbra is ilyen teljesítményt tudok nyújtani, nagyobb eséllyel kerülhetek be a csapatba. A válogatottság mindig boldogsággal tölti el a lelkemet, és pluszmotivációt ad. Remélem, ha tartósan így játszom, az a kapitánynak is tetszeni fog, és behív a nemzeti csapatba.

– Cél az év végi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon való részvétel?
– Igen, szeretnék ott lenni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik