Női kézilabda: hosszú időre kidőlt a Siófok új átlövője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 10:58
null
Kjerstin Solasra hosszú kihagyás vár (Fotó: NTB)
A válogatottban megsérülő Kjerstin Solas elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, a Siófok női kézilabdacsapatának új norvég balátlövőjére így hosszú kihagyás vár, a következő idény nagy részét biztosan ki kell hagynia.

 

Mint beszámoltunk róla, Solas a Dánia ellen 28–24-re elveszített felkészülési meccsen sérült meg, hordágyon kellett levinni a pályáról, a pontos diagnózist a hétre várták. Az MRI-vizsgálat pedig kimutatta, hogy elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így biztosan lemarad a decemberi világbajnokságról, de a következő idény nagy része is kiesik neki Siófokon, és a tokiói nyári olimpia is kétségessé vált.

A 21 éves balátlövőnek – aki 2016-ban, mindössze 18 évesen már tagja volt az Eb-győztes norvég válogatottnak – nem ez az első súlyos sérülése, 2018-ban 16 hónapos kihagyás után tért vissza, szintén szalagszakadás miatt.

Anne Froholdt, a válogatott csapatorvosa azt írta a VG-nek, hogy Solasnak minél hamarabb egyeztetnie kell a szakemberekkel a műtét időpontját. Egy ilyen sérülésnél általában 9-12 hónapos felépülési idővel számolnak.

„Nagyon szerencsétlen vagyok, de megvan a kellő motivációm. Annyira szeretek kézilabdázni, hogy mindent meg fogok tenni a visszatérésért” – mondta Solas a BA-nak.

„Ez rendkívül szomorú hír. Ez a legrosszabb sérülés a kézilabdában, nagyon sajnálom Kjerstint. Jó úton járt, és egyre jobb formát mutatott” – idézi az Aftenposten Tor Odvar Moent, a Siófok edzőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik