H. Á. 2019.09.12 15:27 Frissítve: 2019.09.13 11:47

Női kézilabda: Gulldén féléves kisfiával együtt menne a vb-re

Július közepén adott életet első gyermekének a svédek klasszis irányítója, Isabelle Gulldén, aki – ahogy azt már januárban jelezte – októberre tervezi a visszatérését a pályára, s természetesen a november végén kezdődő világbajnokságon is szeretne részt venni – az akkor öt hónapos kisfiával együtt.

 

Gulldén (sárgában) a tavalyi Eb-n két hónapos terhesen játszott (Fotó: AFP)

A svéd Aftonbladet számolt be róla, hogy nemcsak az októberi visszatérését tervezte el jó előre Isabelle Gulldén, hanem azt is, hogy az év végi világbajnokságon már szeretne ott lenni a svéd válogatott tagjaként – mégpedig az akkor 5 hónapos kisfiával együtt.

Na persze, ezen az eltökéltségen nincs is mit csodálkozni, hiszen Gulldén még három nappal a szülés előtt is edzett, s nem sokkal a szülés után megkezdte az egyéni edzéseket, amelyet a Vipers norvég erőnléti edzőjének útmutatásai alapján végez.

A 30 éves irányító úgy tervezi, hogy a szeptemberi válogatott szünetet követően már teljes értékű edzésmunkát végezhet majd francia klubjánál, a Brest Bretagné csapatnál, s október közepén már a pályára is visszatérne. 

„Akkor lesz egy meccsünk, amelyen szeretnék már a pályán is ott lenni. Szeretnék a világbajnokságra visszakerülni a válogatottba, nagyon furcsa lenne kihagyni, de ezt csak 100 százalékosa fogom vállalni. Az a terv, hogy a kisfiam, Lias jön velem, mert nem bírnék ki nélküle egyhuzamban ennyi időt” – idézte a lap Gulldént, aki még annyit tett hozzá: mindenképpen akarnak még gyereket vállalni párjával a korábbi kézilabdázó, Linus Perssonnal.

Az év végi világbajnokságon a svéd válogatott a D-csoportba került, Oroszország, Japán, Kína, Argentína és a Kongói DK társaságában, és egy ágon szerepel a C-csoportban szereplő magyar válogatottal.

A Japánban (közelebbről Kumamotóban, Jacusiróban és Jamagában) sorra kerülő olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság küzdelmeit november 30. és december 15. között rendezik.

2020.02.25 13:28:44

Kézilabda B. L.

A négy legeredményesebb játékosuk nélkül érkező vendégek 11 gólos vereséget szenvedtek.

2020.02.23 18:08:06

Kézilabda B. L.

A franciák a 45. percben néggyel mentek, az utolsó másodpercekben az egálért támadtak, de Kiss védett.

2020.02.23 15:10:55

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosította a második helyét a csoportban.

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.