nemzetisport.hu 2019.12.20 12:23 Frissítve: 2019.12.20 13:50

Női kézilabda: francia válogatott kapust igazolt a Győri ETO

A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata hároméves szerződést kötött a francia válogatott Laura Glauserrel. Az olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok kapus a Metztől érkezik a nyáron, és hároméves szerződést írt alá.

 

Glauser a nyáron érkezik a Győri ETO-hoz

 

A Győri ETO közleményében jelezte, már 2019 év elején elkezdte hosszú távú stratégiai elképzelésének megvalósítását a kapusposztot illetően. A jelenlegi szezonban három rutinos kapus szerepel Győrben, de a klubvezetőség figyelmet fordított arra is, hogy mindhárman kisebb-nagyobb egészségügyi problémával küzdöttek, illetve küzdenek jelenleg is.

Kari Aalvik Grimsbö saját döntése alapján a mostani szezon végeztével befejezi aktív profi karrierjét. Pótlásával kapcsolatosan időben megkezdtük a tárgyalásokat. A 2020–2021-es szezontól három évadon keresztül klubunk játékosa lesz Laura Glauser, aki Metzből érkezik hozzánk. Fiatal, agilis, ugyanakkor nagy tapasztalattal rendelkező játékosról van szó, akivel már 2019 márciusában szerződést kötöttünk, vagyis jó időben megszereztük a játékjogát. Ô volt az a játékos, akit egy korábbi nyilatkozatomban említettem, hogy már megállapodást kötöttünk vele. 1993-as születésű fiatal sportoló, aki Amandine Leynaud mellett a francia nemzeti válogatottban folyamatosan szerephez jut és aktívan kivette a részét a válogatott sikerekből”– nyilatkozta Bartha Csaba klubelnök.

„Nagyon örülök, hogy nyártól csatlakozhatok a Győri Audi ETO-hoz. Valószínűleg minden kézilabdázó arra vágyik, hogy egyszer Győrben, a világ legjobb klubjában szerepeljen, és örülök, hogy nekem ez megadatott. Nagyon jól éreztem magam Metzben, de úgy gondoltam, most jött el számomra az idő, hogy egy lépést tegyek előre a karrieremben. Hálás vagyok a Metznek az ott eltöltött időért, és azon leszek, hogy minél jobb formában térjek vissza sérülés után, és segítsem a klubot a szezon céljainak elérésében. Nagy tervekkel érkezem Győrbe, szeretném győzelmekhez segíteni új klubomat teljesítményemmel” – mondta el Laura Glauser.

A 26 éves Glauser a Val de Saone csapatában nevelkedett, majd a Besancon következett, 2010-ben igazolt a Metzbe. A kapus október közepén, az FTC elleni BL-mérkőzésen szenvedett részleges térdszalagszakadást, ami miatt lemaradt a decemberi világbajnokságról.

A győrieknél Kiss Éva és Amandine Leynaud szerződése is lejár az idény végén, egyelőre nem jött hír a jövőjükről. A norvég sajtóban korábban a siófoki Silje Solberg lehetséges érkezéséről cikkeztek. 

2020.04.01 01:49:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A Győri ETO átlövője a nehéz helyzetben is próbálja megőrizni vidámságát, és tanácsokat is ad a bezártság elviselésére.

2020.03.30 07:37:41

Kézilabda NAGY PÉTER

A Liberbank Cuenca válogatott kézilabdázója Szegeden készül, s nem zárja ki, hogy itthon folytassa.

2020.03.29 15:16:08

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A sorozat ötödik, záró epizódjában a 2008-as olimpia történéseit vette sorra Ballai Attila.

2020.03.28 15:59:13

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

Az olimpiai visszatekintés negyedik epizódjában a 2004-es játékok történéseit vette sorra Ballai Attila.

2020.03.27 17:36:41

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A dánoktól hatgólos előnyről elszenvedett vereség már-már az évezredes magyar sors szimbólumává magasztosult.