Női kézilabda Eb: A norvégoknak is bátran nekimegyünk - Kovacsics

Vágólapra másolva!
2010.12.09. 08:16
Címkék
Háromgólos (21–18) győzelmet aratott a magyar női kézilabda-válogatott a vb-ezüstérmes Franciaország ellen a Dániában és Norvégiában zajló Európa-bajnokságon. Együttesünk – amely már biztos középdöntős, ahol már most két ponttal számíthat, függetlenül a norvégok elleni utolsó csoporttalálkozótól – sikerének alapját a biztos védekezés jelentette.

„Óriási csapatmunkával arattuk ezt a sikert: védekezésben végig ott lógtunk a franciák nyakán, nem engedtük őket kibontakozni. Örülök, hogy a végén a kivédett hetessel én is hozzá tudtam járulni a sikerünkhöz. Most már a legnagyobbat szeretnénk álmodni, és ennek megfelelően készülünk" – mondta a találkozó után Herr Orsolya, aki a hajrában egy kivédett büntetővel szintén alaposan megtette a magáét. Herr Orsolya, aki a hajrában egy kivédett büntetővel szintén alaposan megtette a magáét.

„Örültem a góljaimnak, de az egész csapat megérdemli az elismerést. Már a meccs előtti videózásnál láttam, hogy nagyon együtt van a társaság. Összeállt a védekezésünk, gyors akciókat vezettünk, és remek egyéni megoldásaink voltak, a nyitott védekezéssel pedig megleptük a franciákat, mintha megzavarodtak volna tőle. Jól fog jönni a pihenőnap, felkészülünk a norvégok elleni mérkőzésre, amelynek nem mi vagyunk az esélyesei, de ha végig magabiztosan játszunk, bármi megtörténhet" – nyilatkozta Sopronyi Anett, aki a cserepadról érkezve bátor játékkal és fontos pillanatokban szerzett gólokkal vétette észre magát.

„Nagyon boldogok vagyunk, mert óriási lépést tettünk ma a minél sikeresebb szereplés felé, és mindenki, az egész csapat kitett magáért. A védekezésnek köszönhetően nyertük meg a meccset, tudtuk, hogy ha sikerül szétzilálnunk a franciák támadójátékát, győzhetünk – így is lett. Kiállításokkal, hétméteresekkel jobban büntettek minket, de nem foglalkoztunk a külső körülményekkel. A norvégoknak is bátran nekimegyünk, aztán lesz, ami lesz" – jelentette ki Kovacsics Anikó, aki főszerepet kapott és vállalt a franciák elleni találkozón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik