nemzetisport.hu 2013.11.21 16:14 Frissítve: 2015.03.29 01:20

Női kézi BL: Budapest rendezi a 2014-es négyes döntőt!

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos közleményben tudatta, hogy 2014 májusában Budapest adhat otthont a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

A jegyárusítás december elején kezdődhet, az EHF óriási hangulatot vár a Sportarénába (Fotó: ORFK, H. Szabó Sándor)

Amint azt már hétfőn jeleztük, a mérkőzéseket a 12 500 fős befogadóképességű Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg. Az elődöntőkre 2014. május 3-án kerül sor, a harmadik helyért zajló mérkőzés és a döntő május 4-én lesz. A pontos menetrendet később teszi közzé az EHF.

„Budapest pályázata nagyszerű volt, és meg vagyunk győződve arról, hogy a rendezvénynek hatalmas sikere lesz. Magyarországon hatalmas a kézilabda szurkolótábora és népszerűsége, és tudjuk, hogy szerte Európából jönnek majd a szurkolók. Fantasztikus atmoszférát várunk" – mondta Jean Brihault EHF-elnök.

A rendezésről szóló döntést az EHF végrehajtó bizottságának megbízásából az európai szövetség pénzügyi bizottsága hozta meg, Budapest Ljubljanát előzte meg a pályázati versenyben.

A női kézilabda BL négyes döntőjére várhatóan a hivatalos rendezvénynyitó sajtótájékoztató után, decembertől lehet jegyeket vásárolni. A sorozatban a címvédő Győri Audi ETO KC maradt állva a magyar csapatok közül.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy újabb sportdiplomáciai sikert elérve a Magyar Kézilabda-szövetség és a Hungarofest közös pályázata lett a győztes” – idézte a hazai szövetség közleménye Vetési Iván elnököt, aki szerint a BL négyes döntője igazi kézilabdás csemege lesz, és bízik abban, hogy a végén a magyarok nemcsak a remek rendezésnek, hanem az eredménynek is örülhetnek.

A sorozat címvédője a magyar bajnok Győri Audi ETO KC, amely a nyolcas középdöntőben a norvég Larvikkal, a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával, valamint a szlovén Krim Ljubljanával találkozik majd. A másik négyesben a dán Midtjylland, a macedón Szkopje, a svéd Sävehof és a német Thüringer HC csatázik. A két középdöntős csoportból az első két-két csapat jut a négyes fináléba.

„Természetesen mi is nagyon örülünk az EHF döntésének, amely a csapat számára plusz motivációt jelent a középdöntőben – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, az MKSZ elnökségi tagja, a Győri Audi ETO elnöke. – Fantasztikus volna, ha magyar csapatként Budapesten léphetnénk pályára a BL végküzdelmeiben.”

Vetési Iván: Magyar ötlet volt a női Final Four

2019.07.26 16:14:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Emilie Christensennek a legjobbkor jött az FTC hívása, fontos állomásként tekint első külföldi klubjára.

2019.07.29 21:01:41

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A többségnek meg kell halnia ahhoz, hogy kiderüljön, mennyien tisztelik, szeretik, sőt, elismerik, tartják betölthetetlennek az eltűnése nyomán keletkező űrt.

2019.07.26 17:20:20

Kézilabda TÓTH ANITA

1987 júliusa óta volt lapunk munkatársa, az utóbbi évtizedekben kézilabda-szakírója.

2019.07.18 17:43:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A norvég Tord Ellingsen minden hétfőt a Fradinál tölti, és már jól látszik a többé éve tartó közös munka eredménye.

2019.07.23 21:25:20

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Játékosaik méltósága a legfontosabb, amelyben sosem sértenék vagy aláznák meg őket – aki valaha eltöltött egy lélegzetvételnyi időt a verseny-sportban, tudja, mekkora kincs ez.