Női kézi BL: valószínű, Budapest lesz a négyes döntő házigazdája

Vágólapra másolva!
2013.11.18. 11:15
A Nemzeti Sport Online információja szerint Budapesten lesz a női kézilabda Bajnokok Liga 2013–2014-es szezonját lezáró csúcsesemény, a rangos sportági kupasorozat első négyes döntője. Amennyiben egyáltalán ilyen lesz a versenykiírás, mert erről még nem született végleges döntés.

A május eleji eseményre korábban pályázatot írt ki az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), az első körben beérkezett négy kandidatúra közül három budapesti helyszínt jelölt meg. Az EHF ezt követően szűkítette a pályázók körét, így a Krim Ljubljanáé mellett (a szlovénok a C-csoportot megnyerve jutottak tovább a csoportkörből) már csak a Magyar Kézilabda-szövetség és a Hungarofest Kft. közös pályázata maradt versenyben.

Jelen állás szerint utóbbi lesz a befutó, ám a versenykiírásról és a helyszínről csak november 20-án születhet meg a végső döntés. Azt követően viszont még a héten sor kerülhet a hivatalos bejelentésre.

A BL-ben az FTC-Rail Cargo Hungaria csoportkör utáni búcsúját követően már csak a címvédő Győri Audi ETO KC van versenyben a magyar csapatok közül (az érdiek még a selejtezőben estek ki).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik