Női kézi-vb: „Támadóhiba volt!”– a román kapitány kiáll Rasmussen mellett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.16. 14:21
null
Tomas Ryde kiáll Kim Rasmussen mellett (Fotó: Kovács Anikó)
A román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Tomas Ryde megérti, miért volt a magyar válogatottat irányító Kim Rasmussen ideges a két csapat világbajnoki mérkőzésének hajrájában, és maga is elismerte, a játékvezetők több esetben is a javukra tévedtek. A dán szakember sajtótájékoztatón használt szavait nem tartja ő sem helyesnek, de súlyosnak érzi, hogy emiatt azonnali hatállyal felfüggesztették.

„Nem lehet így beszélni a sajtótájékoztatón, ezért lehetett fegyelmi eljárást indítani ellene, de az eléggé meglepett, hogy rögtön felfüggesztették” – mondta Ryde a dán Tv2-nek.

Mint ismert, a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottsága azonnali hatállyal felfüggesztette Rasmussent, amiért a románoktól elszenvedett, a kiesésünket eredményező csoportmeccs utáni sajtótájékoztatón „sportszerűtlenül viselkedett, és nem megfelelő nyelvezetet” használt. A magyar kapitány többek között azt állította, a játékvezetők és a zsűri személyes támadást intéztek ellene. A dán szakember később mindenkitől elnézést kért, ugyanakkor félelmének is hangot adott, hogy a döntés nem lesz igazságos.

SZAVAZÁS

Mi legyen a női kézilabdázók szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen sorsa?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ryde szerint jó oka volt Rasmussennek arra, hogy felkapja a vizet: „Támadóhibát vétettünk, ez száz százalék. De megúsztuk, Rasmussen pedig szóvá tette, amiért kiállították. Az utolsó gólunkat hetesből lőttük, amely előtt Laura Pristavita ötöt lépett. Megértem, hogy Rasmussen ideges volt. A sajtótájékoztatón használt szavai nem voltak helyénvalóak, de nagyon csalódott lehetett” – ismerte el sportszerűen a román kapitány.

„Természetesen fegyelmeznünk kell magunkat, de ez egy állandó harc az IHF, a zsűri, a játékvezetők, az edzők és a játékosok között. Jó lenne azt érezni, hogy mindannyian együtt dolgozunk a kézilabdáért. A valóság azonban az, hogy a pályán úgy tűnik nekünk, a zsűri üldöz minket. Úgy beszélnek velünk, mint az óvodásokkal” – tette hozzá Ryde, aki szerint a japánok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy kiváló házigazdák legyenek, de ki kell mondani, hogy több minden nem stimmelt, a játékvezetés színvonala pedig szerinte bőven hagyott maga után kívánnivalót az első másfél hétben.

„Borzasztó hideg volt a csarnokban, ötven perceket kellett buszozni edzésre, egy órát a mérkőzésekre, szóval sok probléma volt. De a japánokra egy rossz szót sem tudok mondani, a hotel és az étkezés rendben volt, az emberek barátságosak voltak, inkább rendszerszintű gondokról beszélhetünk” – panaszkodott Ryde, aki két hellyel a mieinket megelőzve a 12. helyen végzett a román válogatottal, miután a középdöntő utolsó fordulójában súlyos vereséget szenvedtek a házigazda japánoktól.

A VB VÉGEREDMÉNYE
1. Hollandia
2. Spanyolország
3. Oroszország
4. Norvégia
5. Montenegró
6. Szerbia
7. Svédország
8. Németország
9. Dánia
10. Japán
11. Dél-Korea
12. Románia
13. Franciaország
14. MAGYARORSZÁG
15. Angola
16. Argentína
17. Brazília
18. Szenegál
19. Szlovénia
20. Kongói DK
21. Kuba
22. Kazahsztán
23. Kína
24. Ausztrália

AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐK CSOPORTBEOSZTÁSA
1. CSOPORT

A vb 2. helyezettje: Spanyolország
A vb 7. helyezettje:Svédország
A világbajnokság 3. legjobb kontinensének (Afrika) képviselője:Szenegál
A világbajnokság 4. legjobb kontinensének (Amerika) képviselője:Argentína

2. CSOPORT
A vb 3. helyezettjeOroszország
A vb 6. helyezettje:Szerbia
A világbajnokság 2. legjobb kontinensének (Ázsia) 1. képviselője:Kína
A világbajnokság legjobb kontinensének (Európa) 2. képviselője:MAGYARORSZÁG

3. CSOPORT
A vb 4. helyezettjeNorvégia
A vb 5. helyezettje:Montenegró
A világbajnokság legjobb kontinensének (Európa) 1. képviselője:Románia
A világbajnokság 2. legjobb kontinensének (Ázsia) 2. képviselője:Észak-Korea

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik