Női kézi-vb: szappanbuborék, táncoló kabala - megjöttek Penáék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.14. 16:40
null
Helyi finomsággal fogadták a spanyolokat
Véget ért a csoportkör a szerbiai női kézilabda-világbajnokságon, az élet pedig megy tovább. A magyar válogatottnak is otthont adó újvidéki szállodában például kimondottan nagy volt a forgalom, az Elnöki Kupában folytató csapatok ugyanis távoztak, míg a C-csoportból megjöttek a lengyelek, az angolaiak, a norvégok és hétfői nyolcaddöntős ellenfelünk, a spanyol válogatott.

Amikor megérkeztünk reggel kilenckor az újvidéki Park Hotelbe, éppen az ausztrál válogatott szállt fel a buszra, amely az Elnöki Kupa meccseinek otthont adó Nisbe szállítja őket. A hallban közben már a tunéziaiak készültek ugyanerre, megcsinálták az utolsó közös képeket a tér közepén felállított asztalon kinn levő zászlókkal és vb-labdával, a torna kabalájával vagy éppen Görbicz Anitával. A magyar csapat tagjai ugyanis reggelire mentek, ezt kihasználva pedig többen is összeálltak egy kép erejéig a németeknek tizenkét gólt szóró irányítóval.

A távozó két csapat után nem sokáig volt viszonylagos nyugalom a szállodában, ugyanis már készültek az érkezők fogadására, aminek a szervezők megadták a módját. Először a lengyelek és az angolaiak jöttek meg, majd fél egy fele a spanyolok busza gördült be. Elsőként az FTC-ben légióskodó Nerea Pena szállt le a játékosok közül a buszról, majd jöttek sorban a többiek.

Az amúgy is vidám hangulatukról ismert spanyolok egy igazi buliba csöppentek a hallban, szólt a hangos zene, az emeletről szappanbuborékokat fújtak az érkezőkre, míg a vb hivatalos kabalaállata, Mase (tulajdonképpen egy női sas) egy spanyol zászlóval ropta körülöttük. A szervezők némi üdítő társaságában nemzeti kenyerükkel is megkínálták az érkező csapatok tagjait. Nerea Pena látható érdeklődéssel kóstolta meg a helyi finomságot. Siti Bea egy mosoly kíséretében üdvözölte Nuria Benzalt, aki a Fehérvárnál a játékosa.

„Nagyon jól érzem magam, mert jól játszottunk a vébé első részében" – mondta röviden a hazánkban szereplő irányító.

A csapatok ezután elfoglalták szállásukat, míg közben a magyar válogatott néhány játékosa is visszaért a délelőtti edzésről. Hajdu János azoknak tartott tréninget, akik a németek ellen kevesebbet vagy egyáltalán nem játszottak, a keret másik része Tord Ellingsennel vett részt spinningen a szállodában. A nap folyamán már videózásra is sor kerül, míg holnap már a teljes csapat együtt edz a hétfői nyolcaddöntőre.

NŐI KÉZI-VB, A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA – ÁGRAJZ SZERINT
2013. december 16., 17.30, Újvidék
Magyarország–Spanyolország
2013. december 16., 18.00, Belgrád
Brazília–Hollandia
2013. december 15., 20.45, BelgrádDánia–Montenegró
2013. december 15., 17.30, Újvidék
Németország–Angola
2013. december 15., 20.15, ÚjvidékLengyelország–Románia
2013. december 15., 18.00, Belgrád
Franciaország–Japán
2013. december 16., 20.45, Belgrád
Dél-Korea–Szerbia
2013. december 16., 20.15, Újvidék Norvégia–Csehország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik