Összeomlottunk a második félidőben: kikaptunk Romániától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.12. 18:59
null
Tomori Zsuzsáék eléggé megszenvednek a románokkal... (Fotók: Mirkó István)
A magyar női kézilabda-válogatottra a szerbiai világbajnokságon a csoportkör negyedik fordulójában négy góllal kikapott Romániától. Hajdu János megbízott szövetségi kapitány együttese átlagon felüli első félidőt követően (10–8 ide) átlagon alulit produkált a szünet után, amivel elveszítette hibátlan mérlegét. Csapatunk holnap a százszázalékos Németország ellen zár a csoportkörben. A 17 órakor kezdődő mérkőzést a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!

A német–tunéziai meccs alatt folyamatosan érkeztek a magyar szurkolók a csarnokba. Mohács, Mezőtúr, Kiskunhalas, Gyomaendrőd, Siklós, Kamut, Körösladány, Zsira, Gyöngyös, Bükfürdő – csak néhány városnév azok közül, amelyek a magyar zászlókon szerepeltek. Megvolt az első dob- és hangpróba is, mondjuk, előbbi nem volt hosszú életű, ugyanis a szervezők több dobot sem engedtek be. A csoport negyedik fordulójának mérkőzéseit a helyszínen tekintette meg Hasszan Musztafa, az IHF elnöke.

Nagy tapsot kaptak a magyar játékosok, akik közül többen belenéztek a német meccs második félidejébe, ahol bizony azt láthatták, hogy Steinbachék a szorosabb első játékrész után végül biztosan nyernek. Felcsendültek az első románokat becsmérlő szólamok is, ezek a focimeccsekhez hasonlóan később is visszatérő elemek voltak. Kisebb hangrobbanás volt, amikor a magyar válogatott kifutott a pályára a bemelegítéshez, a piros-fehér-zöld szurkolók nagy létszámfölényben voltak a lelátón, amelynek kamerával szemközti oldala szinte megtelt. Szokás szerint a helyi hangulatfelelős próbált mindkét szurkolótábor kedvében járni egy-egy számmal.

Bulath Anitát 75. válogatottsága alkalmából köszöntötte Vetési Iván, az MKSZ elnöke. Mint beszámoltunk róla, előzetesen kérdőjeles volt a románoknál Cristina Neagu játéka, a Podgorica átlövője azonban végül vállalni tudta a játékot, mint ahogy a mieink már Zácsik Szandrával kiegészülve álltak fel. A himnuszokat mindkét tábor egy része hátat fordítva hallgatta.

Kiss Éva kezdett nálunk a kapuban, míg kettőt cseréltünk védekezés és támadás között, Szekeres Klára és Triscsuk Krisztina helyére érkezett Görbicz Anita és Cifra Anita. Zácsik bombagólokkal nyitott, Kiss pedig többször avatkozott jól játékba. Mindkét csapat keményen védekezett, de a románok hibáztak többet elöl, 11 perc alatt mindössze egy gólt lőttek, így a mieink 4–1-re elmentek, az alapesetnél is jobban tajtékzó Tadici kénytelen volt időt kérni.

Ezután támadásban tanácstalanokká váltunk (na nem mintha a románokban olyan sok ötlet lett volna, a 13. percben szerezték az első akciógóljukat), sokszor Zácsiktól vártuk, hogy majd megoldja, de a feljavuló Ungureanu egy időre lehúzta a rolót, a 19. percben az exgyőri Bradeanu góljával 5–5-nél utolértek minket. Tomori helyére érkezett Bulath, míg Görbiczet Szucsánszki váltotta fel. Kiss több ziccert is megfogott, skandálta is a nevét a magyar tábor, Bulath test melletit lövésével újra hárommal vezettünk. Innen gyorsan kaptunk ugyan két gólt, de Görbicz időn túli hetesével 10–8-ra mentünk a szünetben.

A Románia elleni csoportmeccsre már komoly erőkkel vonult fel a magyar tábor
A Románia elleni csoportmeccsre már komoly erőkkel vonult fel a magyar tábor

A második játékrész elején a románok sorra tudtak heteseket kiharcolni, de a két Anita, Görbicz és Bulath találataival tudtuk tartani a közte hármat. Ezt követően azonban többször is belehibáztunk elöl, vagy éppen Ungureanu védett, a románok emberhátrányból is betaláltak, így a 45. percben 14–14-nél újra egál lett. Jött vissza Zácsik, de nem sokkal később Buceschi hetesével először vezetett ellenfelünk a meccsen. Hajdu János rögtön időt is kért.

Tomori a 48. percben köszönt be először, márpedig a találataira nagy szüksége lett volna a válogatottnak. Görbicz egy kihagyott hetes után állt oda újra, és ezúttal már nem hibázott. Zúgott a „Harcoljatok!", amikor 16–16-nál elkezdődött az utolsó tíz perc.

A kiélezett végjátékban Tomori passzívnál zúgó kapufát lőtt, az ellentámadásból gólt kaptunk, sőt kétgólosra is nőtt a hátrányunk, miközben Ungureanu szinte önkívületben védett. Támadásban elfogytunk, a románoknak szinte minden bejött, így lassan elhalkult a magyar tábor. Hajdu három és fél perccel a vége előtt kért újra időt, ekkor 20–16-ra vezetett az ellenfél. Vérten ugyan szépített, de ez már kevés volt az üdvösséghez, ráadásul emberhátrányba is kerültünk. Jellemző momentum volt, ahogy a lefújás előtt a román kapus még kivédte Vérten ziccerét.

21–17-re nyertek a románok. Ha holnap legyőzzük a németeket, körbeverés alakul ki, és az egymás elleni eredmények alapján dől el az első három sorrendje. Az első helyhez legalább öttel kellene nyernünk,egy újabb vereség a harmadik helyet jelentené.

Hajdu János: Tudtuk, hogy ki kell kapni legalább egyszer

Ez a tábor többet érdemelt volna
Ez a tábor többet érdemelt volna

AZ ONLINE TUDÓSÍTÁST ITT TALÁLJA MEG!

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SZERBIA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
D-CSOPORT (Újvidék)
ROMÁNIA–MAGYARORSZÁG 21–17 (8–10)
Románia:
Ungureanu – Nechita 2, Marin 2 (1), Bradeanu 3, Manea 2, Neagu 4 (1), Ardea-Elisei 3. Cs: Tolnai (kapus), Pintea, Tacalie 1, Pirvut, Ciuciulete, Buceschi 2 (2), Perianu, Chiper 2 (1). Szövetségi kapitány: Gheorghe Tadici
Magyarország: Kiss É. – Bognár-Bódi, Zácsik 4, Szekeres, Tomori 1, Triscsuk, Vérten 2. Cs: Herr O. (kapus), Görbicz 7 (3), Cifra 1, Bulath 2, Szucsánszki. Szövetségi kapitány: Hajdu János
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek:7/5, ill. 5/4
KORÁBBAN

Ausztrália–Csehország 10–34
Németország–Tunézia 26–20

C-CSOPORT (Nagybecskerek)
Paraguay–Spanyolország 9–29
Lengyelország–Argentína 31–17
Angola–Norvégia 20.15

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 4 4 125–90 35 8
2. Románia 4 3 1 103–73 30 6
3. MAGYARORSZÁG 4 3 1 117–87 30 6
4. Csehország 4 2 2 121–106 15 4
5. Tunézia 4 4 85–107 –22 0
6. Ausztrália 4 4 53–141 –88 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik