Női kézi-vb: leendő ellenfelünk nem számíthat egyik kapusára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.22. 13:47
Gyermeket vár Johanna Bundsen, a Köbenhavn svéd válogatott kapusa, a 28 éves játékos így biztosan nem lehet ott a Japánban sorra kerülő decemberi olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

Bundsen, aki többet már nem lép pályára az idényben, izgatott volt, mielőtt klubjával és a csapattársaival közölte a hírt: „Tudom, hogy most nehéz helyzetbe kerültek. Eléggé izgatott voltam, mikor eléjük álltam, de mindenki nagyon kedves volt, én pedig a partvonalon kívülről fogok szurkolni nekik.” izgatott volt, mielőtt klubjával és a csapattársaival közölte a hírt: „Tudom, hogy most nehéz helyzetbe kerültek. Eléggé izgatott voltam, mikor eléjük álltam, de mindenki nagyon kedves volt, én pedig a partvonalon kívülről fogok szurkolni nekik.”

A Köbenhavn egyből jelezte, hogy megpróbál helyettest találni, ám nincs könnyű dolga a dán bajnokság jelenlegi második helyezettjének, mert már rendesen benne vagyunk az idényben.

Az év végi világbajnokságon a svéd válogatott a D-csoportba került, Oroszország, Japán, Kína, Argentína és a Kongói DK társaságában, s egy ágon szerepel a C-csoportban szereplő magyar válogatottal, így a két csapat a középdöntőben találkozhat egymással.

A Japánban (közelebbről Kumamotóban, Jacusiróban és Jamagában) sorra kerülő olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság küzdelmeit november 30. és december 15. között rendezik.

NŐI KÉZILABDA-VB (november 30. – december 15.)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT:
Hollandia, Norvégia, Szerbia, Szlovénia, Angola, Kuba
B-CSOPORT:Franciaország, Dánia, Németország, Dél-Korea, Brazília, Ausztrália
C-CSOPORT:Románia, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Spanyolország, Szenegál, Kazahsztán
D-CSOPORT:Oroszország, Svédország, Japán, Kína, Argentína, Kongói DK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik