Női kézi-vb: Ebből önbizalmat tudok meríteni – Kovács Anna

Vágólapra másolva!
2017.12.05. 18:00
null
Kovács Annának bejöttek az átlövések is (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Két vereséget követően nyert először a magyar női kézilabda-válogatott a németországi világbajnokságon. A játékosok egyetértettek abban, hogy bár az argentin csapat nem volt a legacélosabb, a sokgólos győzelemből erőt lehet meríteni, márpedig arra szükség lesz a lengyelek és a csehek ellen.

„Úgy jöttünk ki, hogy muszáj nyernünk, és hogy nem elégszünk meg egy öt-hat gólos sikerrel, hanem tegyünk közé annyit, amennyit csak tudunk, és mutassuk meg, mi az, ami az első két meccsen bennünk maradt. Szerencsére elég jól sikerült a mérkőzés, és megvan az első két pontunk” – mondta a majdnem 50 százalékos védési hatékonysággal záró Janurik Kinga, aki az elejétől kezdve biztos pont volt a kapunkban.

„Amikor megtudtam, hogy kezdek, fejben eldöntöttem, hogy valami hasonló teljesítményre törekszem az első percekben. Máskor is így szoktam nekiállni a mérkőzésekhez, és többször ki is jön belőlem. Örülök, hogy segíteni tudtam a csapatnak, és el tudtunk indulni. Kicsit csalódottak voltunk az első két vereség után, de megbeszéltük, hogy min kell javítanunk.”

„Mindannyian feltüzelve jöttünk ki, mert nagyon meg szerettük volna mutatni, mire vagyunk képesek. A második félidő elején kicsit elveszítettük a koncentrációnkat, de az hamar visszajött, és onnantól újra figyeltünk, ugyanúgy odaraktuk magunkat, mint az első játékrészben. Jó, hogy nem szenvedtünk, ilyen lendülettel kell továbbmenni a következő mérkőzésekre!”

Kovács Anna is erőt meríthet az argentinok elleni csoportmeccsből, a Dunaújváros jobbátlövője hét találatával a mezőny legeredményesebb játékosa volt.

„A sérülésem után nem volt olyan egyszerű a helyzetem az ősszel – kezdte Kovács a vegyes zónában. – Azt mondják, hogy egy porcsérülés négy-hat hétig tart, hát nekem ez a műtét után inkább három hónap volt. Most már rendben van a térdem, nincsenek fájdalmaim, a játékomat kell még megtaláljam. A klubomban már jó úton jártam, és meg tudtam közelíteni a régi formámat. Főleg önbizalom kérdése az egész, az nem mindig van meg.”

RASMUSSEN A HOZZÁÁLLÁST DICSÉRTE

„A védekezésünk ma is rendben volt, és elégedett vagyok a hozzáállással is, de a támadójátékunk néha még mindig akadozott” – mondta a lefújás után Kim Rasmussen szövetségi kapitány. Hangsúlyozta, nagyon örül, hogy a norvégok és a svédek elleni mérkőzéssel ellentétben ezúttal gyors ellenakciók végén is eredményesek voltak a mieink.

Rasmussen dicsérte Kovács Annát, akinek – elmondása szerint – kellett hat-hét perc, hogy játékba lendüljön, de utána a mezőny legeredményesebb tagja lett hét góllal. Hozzátette, ezúttal lehetőséget adhatott azoknak is, akik eddig kevesebbet játszottak a világbajnokságon. Az argentinokról csak annyit jegyzett meg, „lesznek ennél erősebb ellenfeleink is”.

Ilyen szempontból ez a vb-meccs tökéletes terep volt a további építkezéshez. „Az elején még kicsit görcsös voltam, hogy mikor jön az első momentum. Nagyon örülök, hogy aztán végre a hétmétereseken kívül akciógólokat is tudtam szerezni. Remélem, a folytatásban meg tudom mutatni, hogy erősebb ellenfelekkel szemben is képes vagyok rá. Most is csúszott hiba a játékomba, de ebből a mérkőzésből önbizalmat tudok meríteni. Nem szabad számolgatnunk, mindkét hátra levő meccset meg kell nyerni.”

„Nagyon örülök, hogy végre győztünk, mindenkinek nagy szüksége volt rá. Az első tíz perc után a védekezésünk is összeállt, tudtunk indulni, biztatni egymást, és végre mosolyogni is” – emelte ki Szekeres Klára a hivatalos sajtótájékoztatón.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
B-CSOPORT, BIETIGHEIM-BISSINGEN
MAGYARORSZÁG–ARGENTÍNA 33–15 (18–7)
Bietigheim, 2210 néző. Vezette: Schulze, Tonnies (németek)
MAGYARORSZÁG: JANURIK – LUKÁCS V. 4, Kovács A. 7 (3), Szekeres 2, Kisfaludy 2, Szöllősi-Zácsik 2, Schatzl 3. Csere: Görbicz 3, KLIVINYI 2, Mayer 2, Bódi 3, Kovacsics 1, Háfra N. 2, Tóth G., Mészáros R.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
ARGENTÍNA: Carratu – Urban 1, Mendoza 2, Karsten, Gavilan 1, Pizzo 1, Salvado 3. Csere: Bordon (kapus), Crivelli, Sans 1, Casasola, Gandulfo, de Uriarte, PONCE DE LEON 5 (1), Iacoi 1.
Szövetségi kapitány: Eduardo Peruchena
Az eredmény alakulása. 8. p.: 2–3. 14. p.: 6–3. 23. p.: 13–5. 38. p.: 20–11. 45. p.: 23–13. 55. p.: 29–13.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1

TOVÁBBI EREDMÉNYEK A CSOPORTBÓL
Svédország–Csehország 36–32 (16–18)
Norvégia–Lengyelország 35–20 (18–11)


A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Norvégia
3
3 101–63 +38 6
2. Svédország 3 2 1 91–87 +4 4
3. Csehország 3 2 1 89–83 +6 4
4. MAGYARORSZÁG 3 1 2 77–70 +7 2
5. Lengyelország 3 1 2 78–94 –16 2
6. Argentína 3 3 58–97 –39 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik