nemzetisport.hu 2019.08.23 12:14 Frissítve: 2019.08.23 12:57

Női kézi-vb: Ambros Martín elveszítette egyik kulcsjátékosát

A decemberi, japán rendezésű női kézilabda-világbajnokságon a mieink ágán szereplő orosz válogatott biztosan nélkülözni fogja egyik legnagyobb sztárját, Darja Dmitrijevát, a nagy terveket szövögető CSZKA Moszkva olimpiai bajnok irányítója ugyanis Achilles-ín-szakadást szenvedett, így hosszú időre kidőlt.

 

Vízilabdázó férje várta a moszkvai reptéren

Mint arról mi is beszámoltunk, a CSZKA Moszkva női kézilabdacsapatot alakított, amellyel nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy három éven belül Bajnokok Ligáját szeretnének nyerni. A kezdet már biztosan nehezen alakul, ugyanis a csapat legjobb játékosa, Darja Dmitrijeva Achilles-ín-szakadást szenvedett a múlt heti, Esbjerg elleni felkészülési mérkőzésen.

Mindez azt jelenti, hogy ki kell hagynia az idény jelentős részét, és biztosan lemarad a decemberi világbajnokságról is, nem kis fejfájást okozva az orosz válogatott új szövetségi kapitányának, Ambros Martínnak.

Dmitrijevát egyből Svájcba utaztatták, ahol Genfben specialisták végezték el a szükséges műtétet, amely után azt ígérték az orvosok, hogy hat hónapra csökkenthető a felépülési idő. Ez az esetleges ötkarikás szereplés miatt nem elhanyagolható szempont.

Ami a CSZKA Moszkvát illeti, elképzelhető, hogy új játékos után kell nézniük, ami elég bonyolult már így a nyár végén. „A jelenlegi keretből lehetetlen lesz őt pótolni, így remélem, a következő napokban tenni tudunk valamit azért, hogy ne kelljen lemondanunk az álmunkról, és a legjobbak között zárhassuk az új bajnokságot”mondta Jan Leslie, a csapat dán vezetőedzője, hozzátéve, hogy a jobbátlövő Jekatyerina Bobina pedig térdsérüléssel bajlódik.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.