H. K. 2019.10.23 14:43 Frissítve: 2019.10.23 19:34

Női kézi-vb: a román kapitány szerint Neagu vélhetően nem játszhat

Tomas Ryde, a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem hinné, hogy Cristina Neagu pályára léphet az év végi, Japánban rendezendő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 

Mint ismert, Neagu a tavaly decemberi Európa-bajnokságon szenvedett elülső keresztszalag-szakadást, ami miatt jelenleg is a rehabilitációját végzi, ám Ryde szerint a 31 esztendős klasszisnak továbbra sincs rendben a térde.

„A térde még mindig fáj, illetve gyenge – idézi a szakembert a prosport.ro. – Már elkezdett gyakorolni, de még mindig akadnak fájdalmai, ami miatt Ausztriában több vizsgálatot is elvégeztek rajta, ám a problémák forrását nem egyszerű megtalálni. A múlt héten jobban érezte magát, ám lassan, óvatosan kell kezelnünk a dolgokat.”

„Amikor a klubjánál, a CSM-nél dolgoztanm, eleinte az augusztus végét emlegették, hogy akkor térhet vissza, majd ezt eltolták szeptember végére, most pedig már októberben vagyunk, változás viszont nincs túl sok, edzés közben többször is megmutatkozik, hogy a térde még gyenge. Cristina emiatt ráadásul ideges – azt hiszem, hogy mentálisan kellene jobban kipihennie magát. Nagyon vissza szeretne már térni, nehéz időszakon megy keresztül. Most azt mondanám, hogy húsz százaléknál is kevesebb esély van arra, hogy játszhat Japánban, én pedig emiatt úgy is készülök a csapattal, hogy nem lesz ott velünk, muszáj erre is felkészülni.”

Mint ismert, a románok a mieinkkel szerepelnek azonos vb-csoportban, a két csapaton kívül Montenegró, Spanyolország, Szenegál és Kazahsztán teszi még teljessé a hatost, ahonnan az első három jut tovább a középdöntőbe. 

NŐI KÉZILABDA-VB (november 30. – december 15.)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT:
Hollandia, Norvégia, Szerbia, Szlovénia, Angola, Kuba
B-CSOPORT: Franciaország, Dánia, Németország, Dél-Korea, Brazília, Ausztrália
C-CSOPORT: Románia, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Spanyolország, Szenegál, Kazahsztán
D-CSOPORT: Oroszország, Svédország, Japán, Kína, Argentína, Kongói DK

2020.07.10 17:45:41

Kézilabda JOCHA KÁROLY

A világhírű menedzser a kézilabdán kívül az atlétikában és a téli sportágakban is maradandót alkotott.

2020.07.08 22:05:14

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Sorozatunk újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a válogatott történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.