Női kézi Eb: tényleg súlyos Neagu sérülése, véget ért a szezonja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.13. 10:25
null
Neagu számára véget ért a szezon (Fotó: AFP)
A csütörtök reggeli orvosi vizsgálaton megállapították, hogy elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében Cristina Neagu, az Európa-bajnoki elődöntőbe jutó román női kézilabda-válogatott csapatkapitánya és legnagyobb sztárja, ezzel számára véget ért a szezon.  

Mint beszámoltunk róla, Neagu a mieink ellen 31–29-re elveszített középdöntős meccs hajrájában sérült meg egy rossz lépést követően, már akkor látszódott, hogy komoly a baj. Hordággyal kellett levinni a pályáról, így nem láthatta a találkozó utolsó perceit. A románok a vereség ellenére is az elődöntőbe jutottak, pénteken Oroszországgal csapnak össze a döntőbe kerülésért Párizsban.

Az éjszaka folyamán a társai próbáltak lelket önteni Neaguba, akit reggel, még a csapat elindulása előtt vizsgáltak meg Nancyban, ahol kiderült, elülső keresztszalag-szakadása van, így műtét és legalább fél éves kihagyás vár a CSM Bucuresti kulcsjátékosára, akinek ezzel véget ért az idénye.

„Cristina velünk marad, ő a csapatkapitányunk, a jelenléte sokat számít a lányoknak” – mondta Nicoleta Alexandrescu, a románok csapatmenedzsere a DIGI Sportnak.

A csapattársak ígérik, érte is fognak küzdeni a továbbiakban: „Ő is mindig harcolt értünk, sokat segített nekünk a nehéz helyzetekben” – mondta a beálló Crina Pintea.

Ambros Martín egyébként Bianca Bazaliut hívta be a sérült kapitány helyére, aki a lehetséges 352 percből 335-öt töltött a pályán, így minden bizonnyal a fáradtság is közrejátszott a sérülésében.

NŐI KÉZILABDA EB
A PÉNTEKI PROGRAM (PÁRIZS)
ELŐDÖNTŐK
12. 14. 17.30 Oroszország–Románia
12. 14. 21.00 Hollandia–Franciaország
AZ ÖTÖDIK HELYÉRT
12. 14. 14.00 Norvégia–Svédország

Az Eb végeredménye:
7. Magyarország
8. Dánia
9. Montenegró
10. Németország
11. Szerbia
12. Spanyolország
13. Szlovénia
14. Lengyelország
15. Csehország
16. Horvátország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik