Női kézi: újabb holland válogatott a Fradiban – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.06. 12:35
null
Laura van der Heijden az FTC-ben folytatja (Fotó: Török Attila)
A Nemzeti Sport információjának megfelelően a Ferencváros női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Laura van der Heijden. A klub sajtótájékoztató keretében mutatta be a dán Esbjergtől érkező 26 éves holland válogatott jobbátlövőt, aki egy plusz egy évre írt alá. Emellett öt válogatott játékos (Nerea Pena, Schatzl Nadine, Lukács Viktória, Szekeres Klára, Marija Jovanovics) is meghosszabbította idény végén lejáró szerződését. 

 

A 169-szeres válogatott balkezes átlövő 2014 óta a dán Esbjerg játékosa, előtte 2010 és 2014 között a Bundesligában szereplő VfL Oldenburgban kézilabdázott.

Van der Heijdennek a hétfő déli bemutatóra nem kellett hosszú utat megtennie, ugyanis csapatával vasárnap Győrben játszott Bajnokok Ligája-meccset.

Az Európa-bajnoki és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó a beálló Danick Snelder után a Fradi második holland játékosa lesz. A két válogatott egyébként kiváló kapcsolatban áll egymással, minden bizonnyal ez is szerepet játszott Van der Heijden érkezésében.

Van der Heijden egy Fradi-mezzel (Fotó: fradi.hu)
Van der Heijden egy Fradi-mezzel (Fotó: fradi.hu)

 

A Fradiban a 17-es számú mezt fogja viselni. Ezzel kapcsolatban elmondta, szereti a 6-ost és a 11-est, de ezekre itt nem volt lehetősége, így hát összeadta a kettőt. Van der Heijden egy plusz egy éves szerződést kötött a magyar csapattal.

„Sokat tudok Danicktől a csapatról. Több BL-meccset is láttam a szezonban, így tisztában vagyok vele, hogy kiváló a hangulat a hazai találkozókon. Akivel csak eddig találkoztam, mindenki kedvesen fogadott” – mondta el a bemutatása alkalmával Van der Heijden.

„Igazi hiányposztot sikerült betöltenünk – vette át a szót Elek Gábor vezetőedző. – Három szempontot vettünk figyelembe: hogy balkezes játékos legyen, hogy védekezésben is használhassuk és a legfontosabb, hogy olyan mentalitást képviseljen, amely illik a csapatunkba.”

Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök első számú feladatnak nevezte a kulcsjátékosok megtartását, így örömmel számolt be arról, hogy Szekeres Klára és Marija Jovanovics egy, Schatzl Nadine és Nerea Pena két, míg Lukács Viktória három újabb szezonra kötelezte el magát.

Van der Heijden a zöld-fehérek negyedik idegenlégiósa lesz a 2017–2018-as bajnokságban, vagyis maximálisan kihasználják a szövetség által a jelenlegi szabályok szerint megszabott ingyenes légióskvótát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik