Női kézi: Tomorira hat, Görbiczre két hónap kihagyás vár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.15. 19:34
null
Tomori Zsuzsanna legalább fél évig nem léphet pályára (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a magyar válogatott Lengyelország elleni világbajnoki nyolcaddöntőjén megsérülő Tomori Zsuzsanna elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, melynek következtében féléves kihagyás vár rá, míg Görbicz Anitának hat-nyolc hetet kell kihagynia.

 

Tomori Zsuzsanna a lengyelekkel szemben 24–23-ra elveszített mérkőzés 20. percében sérült meg, amikor egy lövés után szerencsétlenül fogott talajt. Már ekkor lehetett sejteni, hogy nagy a baj, és ezt alátámasztották a Győrben elvégzett keddi orvosi vizsgálatok.

„Zsuzsi teljes elülső térdszalag-szakadást szenvedett, amely műtétre szorul. A beavatkozásra csütörtökön kerül sor, és hat hónapos felépüléssel jár” – mondta a Győri ETO hivatalos honlapjának Balogh Péter csapatorvos.

Görbicz Anita a második félidőben sérült meg, az irányító is a térdét fájlalta.

„Görbicz térdében is sérülés van, bár szerencsére kissé enyhébb: részleges belső oldalszalag-szakadás. Ez az eset nem szorul műtétre, Anita öt hétig külső rögzítést visel majd, és várhatóan hat-nyolc hét után tud visszatérni a csapatba” – tette hozzá a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik