Női kézi: távozik a szerb kapitány – visszatérnek a sztárok?

Vágólapra másolva!
2016.02.11. 22:16
A Szerb Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozik a női válogatott szövetségi kapitánya, Szasa Boskovics, miután nem fogadták el a beszámolóját.

Szasa Boskovics a 2015-ös dániai világbajnokság előtt azért került a középpontba, mert a válogatott meghatározó játékosai, Andrea Lekics, Szanja Damnjanovics, Dragana Cviljics és Katarina Tomasevics is az ő személye miatt bojkottálták a nemzeti csapatot. Szasa Boskovics a 2015-ös dániai világbajnokság előtt azért került a középpontba, mert a válogatott meghatározó játékosai, Andrea Lekics, Szanja Damnjanovics, Dragana Cviljics és Katarina Tomasevics is az ő személye miatt bojkottálták a nemzeti csapatot.

A világbajnokságon a – magyar válogatotthoz hasonlóan – a csoportból továbbjutott a szerb gárda, a nyolcaddöntőben, a hollandoktól elszenvedett 36–20-as vereség azonban számukra is a végállomást jelentette.

A szövetség közleménye szerint az új kapitány kinevezéséig a szakmai stáb többi tagja irányítja a válogatottat az Eb-selejtezőben, amelyen a szerb csapat a cseh, az olasz és az ukrán válogatottal küzd meg a 2016-os svédországi kontinensviadalra való kijutásért.

Boskovics legnagyobb sikereit a hazai rendezésű tornákon érte el a szerbek élén: 2012-es Eb-n a negyedik helyen végeztek, 2013-ban a vb-n pedig az ezüstérmet szerezték meg Belgrádban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik