Női kézi: Szekszárdon játssza a hazai bajnokikat a Dunaújváros

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.11. 19:24
null
A régi dunaújvárosi sportcsarnok sok siker részese volt (Fotó: Szabó Miklós)
A Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapata október közepétől Szekszárdon játssza hazai bajnoki mérkőzéseit.

 

 

A klub szurkolói ankéttal egybekötött csütörtöki sajtótájékoztatóján Imre Vilmos sportigazgató elmondta: hosszú tárgyalások után sikerült megegyezniük a szekszárdiakkal, hogy ott rendezzék hazai mérkőzéseiket október közepétől, amikor a saját csarnokuk bontása megkezdődik.

Hozzátette, a logisztikai nehézségek miatt szakmailag nagyon nehéz évad vár a felnőtt csapatra, ráadásul a bajnokság mezőnye igen erős. Az előző idényben 9. helyezett DKKA július végén és augusztus elején éppen azért készül a tolnai megyeszékhelyen, hogy a játékosok megszokják a környezetet.

Cserna Gábor polgármester úgy fogalmazott, az akadémia előtt álló egyik legfontosabb feladat a csarnok felújítása, amely az építésekor még korszerű volt, ám azóta technológiailag elavult, lelakottá vált.

„El kell ismerni, hogy a nemzet sportvárosa, egy megyei jogú város rangjához már nem illik ez a csarnok. Ősztől elkezdődik az a csaknem hatmilliárd forintos állami beruházás, amelynek első ütemében a régi csarnokot elbontják, és egy kettő plusz egy pályás új létesítményt húznak fel helyette” – mondta a városvezető.

Hozzátette, a második ütemben egy új épületben a 21. századi igényeknek megfelelő kiszolgáló infrastruktúra készül el kollégiummal, étteremmel, parkolókkal és zöldövezettel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik