Női kézi: Steinbach távozik a Fraditól, Berlinben folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.05. 23:22
null
Steinbach érkezését bejelentette a Berlin
Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata immár bizonyosan nem indulhat a Bajnokok Ligájában – a két héttel ezelőtti BL-selejtezővel kapcsolatos óvási procedúra pénteken zárult le, az Európai Kézilabda-szövetség lelkesen asszisztált a játékvezetők és a német HC Leipzig elleni mérkőzés ellenőrének hibájához. Így aztán a Kupagyőztesek Európa-kupájára készülhet a magyar csapat – méghozzá a Nemzeti Sport információi szerint immár egy fokkal gyengébb kerettel. Steinbach a Spreefüxxe Berlinhez szerződik.

Laura Steinbach, a tavaly nyáron szerződtetett, 29 esztendős német átlövő közös megegyezéssel szerződést bont a Ferencvárossal, amit hétfőn jelenthetnek be a felek. A korábban kizárólag hazájában kézilabdázó Steinbach honvággyal küszködött, ráadásul párja, a spanyol Iker Romero is Németországban, a Füchse Berlin színeiben kézilabdázik. Miután pedig a BL-szereplés lehetősége elúszott, már a Fradi sem gördít akadályt játékosa távozása elé.

Romerónak Steinbach jövőbeli csapatválasztásában is lehetett szerepe: a Berliner Zeitung vasárnap esti értesülése szerint az átlövő a Spreefüxxe Berlinhez szerződik, és ugyancsak hétfőn hivatalossá válhat az ügylet.

Steinbach a szombati, a Fehérvár elleni bajnokin szerzett öt góllal búcsúzik a Fraditól , amelyben 14 nemzetközi meccsen 36 gólt szerzett, a hazai bajnokságban és a kupában pedig 36 mérkőzésen 115 alkalommal talált be. Nem rossz, de ennél többet vártak tőle, és ő is többet várt magától – végül azonban nem sikerült kulcsemberré válnia.

STEINBACHNAK HIÁNYZOTT A CSALÁD, A MUNKA ÉS A TANULÁS

A várakozásoknak megfelelően a hírt hétfő délelőtt a zöld-fehérek is megerősítették, a 29 éves játékos a klubhonlapnak beszélt a váltás okairól is.

„Lelki okai voltak a döntésemnek. Hiányzik a családom, a barátaim, Németország. Nem volt egyszerű számomra meghozni ezt a döntést. A Ferencvárosban voltam először profi játékos. Korábban Németországban mindig dolgoztam vagy tanultam a játék mellett, ami szintén hiányzott számomra. Ezek az okok, melyek miatt úgy döntöttem, hogy hazamegyek” – magyarázta Steinbach a fradi.hu-nak, aki ugyanakkor szép emlékeket őriz Magyarországról.

„Nagyon jó emlékeim vannak. Budapesten is szívesen éltem, sok új barátot szereztem és kedves embereket ismerhettem meg. A szurkolókra mindig szívesen gondolok majd vissza, mert ők nagyon különleges részei ennek a klubnak. Mindig ott lesznek a szívemben.”

„Fontos elmondanom, mennyire hálás vagyok azért, hogy a vezetőség és a klub megértette, elfogadta az indokaimat, és elengedett. Nagyon sajnálom, hogy szezon közepén távozok, de úgy gondolom, hogy nem tudok nekik igazán segíteni, ha a hangulatomat és az érzéseimet más tényezők befolyásolják. Remélem, sikeresek lesznek a folytatásban. Úgy gondolom, jó esélyeik vannak a Kupagyőztesek Európa Kupájában.”

„A Füchse Berlin női csapatához igazolok. Ebben az évben jutottak fel az első osztályba. Idén a bennmaradás a céljuk. Fiatal csapat, de két-három válogatott is szerepel ott. Várom már, hogy ismét Németországban játszhassak” – mondta az átlövő.

Az átlövő érkezését később a berliniek honlapjukon jelentették be, arról nem szólt a beszámoló, Steinbach mennyi időre írt alá. A német játékos kifejtette, januártól szeretne munkába állni, élelmiszer-technikusként végzett, a mesterképzésben pedig egészség-menedzsmentet tanult. Szigorúan nem profi szerződést kötött a fővárosi csapattal. Már korábban érlelődött benne a döntés (a berlini vezetőkkel már a tavalyi vb után tárgyalt), így akkor sem érezte volna már jól magát hazánkban, ha bejutnak a BL-be. A Berlinben együtt játszhat egyik legjobb barátnőjével, Natalie Augsburggal, de a csapatnak van még egy német válogatott játékosa Christine Beier személyében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik