Női kézi: Hiányzott a család, a munka, a tanulás - Steinbach

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.06. 10:52
Mint vasárnap este beszámoltunk róla, az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata szerződést bontott német átlövőjével, Laura Steinbachhal. A hírt hétfő délelőtt a zöld-fehérek is megerősítették, a 29 éves játékos a klubhonlapnak beszélt a váltás okairól is.

„Lelki okai voltak a döntésemnek. Hiányzik a családom, a barátaim, Németország. Nem volt egyszerű számomra meghozni ezt a döntést. A Ferencvárosban voltam először profi játékos. Korábban Németországban mindig dolgoztam vagy tanultam a játék mellett, ami szintén hiányzott számomra. Ezek az okok, melyek miatt úgy döntöttem, hogy hazamegyek” – magyarázta Steinbach a fradi.hu-nak, aki ugyanakkor szép emlékeket őriz Magyarországról.Steinbach a fradi.hu-nak, aki ugyanakkor szép emlékeket őriz Magyarországról.

„Nagyon jó emlékeim vannak. Budapesten is szívesen éltem, sok új barátot szereztem és kedves embereket ismerhettem meg. A szurkolókra mindig szívesen gondolok majd vissza, mert ők nagyon különleges részei ennek a klubnak. Mindig ott lesznek a szívemben.”

„Fontos elmondanom, mennyire hálás vagyok azért, hogy a vezetőség és a klub megértette, elfogadta az indokaimat, és elengedett. Nagyon sajnálom, hogy szezon közepén távozok, de úgy gondolom, hogy nem tudok nekik igazán segíteni, ha a hangulatomat és az érzéseimet más tényezők befolyásolják. Remélem, sikeresek lesznek a folytatásban. Úgy gondolom, jó esélyeik vannak a Kupagyőztesek Európa Kupájában.”

„A Füchse Berlin női csapatához igazolok. Ebben az évben jutottak fel az első osztályba. Idén a bennmaradás a céljuk. Fiatal csapat, de két-három válogatott is szerepel ott. Várom már, hogy ismét Németországban játszhassak” – mondta az átlövő.

A szerződésbontást az FTC részéről Bognár László ügyvezető igazgató így kommentálta: „Nagyon sajnáljuk, hogy Laura távozott csapatunktól, de ennek a kérésnek nem mondhattunk nemet. Sok sikert és boldogságot kívánunk neki a továbbiakra!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik