Női kézi: sorra mondják vissza a dán klubok a nemzetközi kupaszereplést

Vágólapra másolva!
2020.05.28. 09:54
null
A Silkeborg nem indul az EHF-kupában (Fotó: Facebook/Silkeborg-Voel KFUM)
Gazdasági okokra hivatkozva nem vállalja az EHF-kupát felváltó Európa-ligában való indulást a dán női élvonalbeli kézilabda-bajnokságban a negyedik helyen végző Köbenhavn és az ötödik Silkeborg sem – számolt be róla a tv2.dk.

 

Mint ismert, Dániában befejezettnek nyilvánították a bajnokságot, s a koronavírus-járvány előtti állás alapján hirdettek végeredményt. A nőknél így a Köbenhavn és a Silkeborg indulhat az Európa-ligában, ám egyik klub sem él a lehetőséggel.

Mikael Bak, a Silkeborg ügyvezető igazgatója szerint sportszakmai szempontból szívesen részt vennének a sorozat következő kiírásában, ám anyagi okok miatt a felelős döntés az, ha nem indulnak el a nemzetközi porondon.

Ugyanezt gondolja Kim Mikkelsen, a Köbenhavn tulajdonosa. Mikkelsen elmondta, az Európai Kézlabda-szövetséget (EHF) illeti a bevételek jelentős része, így a kluboknak kevés lehetőségük van profitot termelni. Ugyanakkor az EHF előírásainak – például a LED-világítás felszerelése, a kék színű talaj, a közvetítési állomáshelyek kiépítése az esetleges internetes adáshoz – meg kell felelni, ez pedig költségekkel járna.

A dán szövetség így az Aarhusnak, a Randersnek és a Nyköbingnek kínálta fel az Európa-ligában való indulás lehetőségét. A tabellán nyolcadik Randers már szintén nemet mondott, a másik két egyesületnek csütörtökig kell választ adnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik