Női kézi: sikeres volt Mörk műtétje, fél év múlva térhet vissza

Vágólapra másolva!
2018.02.07. 12:09
null
Nora Mörk hétfőn hordágyon hagyta el a győri arénát (Fotó: Török Attila)
Szerda délelőtt kés alá feküdt Nora Mörk, a Győri Audi ETO női kézilabdázója, akinek hétfőn elszakadt a keresztszalagja.

A norvég átlövő a hétfő esti, Nyköbing elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg súlyosan. Klubja tájékoztatása szerint szerdán Győrben, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban került sor az operációra. Az ETO beszámolójából kiderült, a szalagszakadás mellett kisebb sérüléseket találtak az orvosok Mörk lábában, ám a legmodernebb technikával végzett műtét sikeres volt.

„A műtét során az elülső keresztszalag komplett szakadása mellett apróbb társsérülések is mutatkoztak (külső holdasporc kisebb szakadása és a belső combcsont-bütyök kisebb porcsérülése), amiket a szakma szabályainak megfelelően láttunk el – idézi az ETO hivatalos honlapja dr. Balogh Péter csapatorvost. – Megfelelő vastagságú inakkal tudtuk a legmodernebb eljárással pótolni a szakadt keresztszalagot. Pár napig még a kórházban marad, de a korai posztoperatív rehabilitációt már a kórházi tartózkodása alatt megkezdjük. Várhatóan fél év múlva állhat teljes harckészültségében a csapat rendelkezésére.”

Nora Mörk édesanyja kedd óta Győrben segít a kézilabdázó ápolásában.

Mint ismert, a Győr – Mörk pótlására – a szezon végéig kölcsönvette a spanyol Mireya Gonzálezt az Érdtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik