Női kézi: rossz hírt kaptak a norvég vb-győztesek; bajban a CSM

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.22. 17:40
A világbajnok norvég női kézilabda-válogatott két tagja, Camilla Herrem és Silje Solberg a Románia elleni elődöntő előtt tudta meg, hogy dán klubjuk, a Team Tvis Holstebro anyagi gondokkal küzd, így nyáron meg kell váljon több játékosától.

A költségcsökkentés Herremen és Solbergen kívül a svéd Jamina Robertset, Linn Blohmot és Nathalie Hagmant, valamint a dán Laerke Möllert érinti, ők lassan kezdhetnek új csapatot keresni maguknak a következő szezonra.

„Sajnos nem tudunk hosszabbítani a játékosokkal. A klub bevételeihez kell igazítanunk a költségvetésünket, minden más felelőtlenség lenne” – mondta Jörgen Hansen, a Holstebro igazgatója.

„A világbajnokság alatt közölték velem, hogy gondjaik vannak, és nincs rá pénzük, hogy megtartsanak. Már kezd unalmas lenni, hogy mindenhol előbb-utóbb pénzügyi gondok lépnek fel” – kommentálta a hírt Norvégiába való hazaérkezése után Herrem, aki a nyáron a román HCM Baia Maréból igazolt Dániába. A balszélső az aranyérmes válogatott egyik legjobbja volt a vb-n, így minden bizonnyal könnyen talál magának új csapatot.

Közben a román CSM Bucuresti-ről is érkeztek hírek: egy újabb brazil játékos távozik. A szezon közben a dán Nyköbinghez igazoló Deonise Fachinello után az irányító Ana Paula Rodriguesről derült ki, hogy két évre aláírt a szintén dán HC Odense-hez, amelyhez a nyáron csatlakozik.

Nagyobb gond a bukarestieknél, hogy Line Jörgensen térdét meg kell műteni, ezzel pedig lemarad a szezon hátra levő részéről. Kim Rasmussen együttese így jobbátlövő nélkül marad, ezért kénytelenek lesznek igazolni a Bajnokok Ligája januári folytatása előtt. Nem könnyű idény közben bárkit is elmozdítani, ráadásul olyan játékos jöhet szóba, aki nem lépett még pályára a legrangosabb nemzetközi kupa idei kiírásában. Mint ismert, a CSM a Győrrel szerepel majd azonos BL-középdöntős csoportban.

A román sajtó szerint Marta Mangué és a fent említett Hagman merült fel. Könnyebbséget jelent a CSM-nek, hogy visszatérhet Linnea Torstensson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik