Női kézi: olimpiai ezüstérmes pótolja Herrt Fehérváron

Vágólapra másolva!
2017.07.27. 16:05
Mint korábban megírtuk, az első edzésen súlyos térdsérülést szenvedett az Alba Fehérvár női kézilabdacsapatának válogatott kapusa, Herr Orsolya. A klub bejelentette, hogy a pótlására leigazolta a BL-győztes, olimpiai ezüst-, Európa-bajnoki aranyérmes hálóőrt, Szonja Barjaktarovicsot. A 30 éves montenegrói játékos a szezon végéig írt alá.  

Herr sérülése után a Fehérvárnak sürgősen kapust kellett keresnie, ugyanis a két fiatal kapuvédő közül Vajk Eszter a tavalyi idényben szenvedett súlyos sérülést, most tért vissza, és a frissen igazolt 21 éves Mistina Kitty számára is túlzott igénybevételt jelentett volna, ha fiatal társával kellett volna „megtartania” az együttest a nehéz helyzetekben – írja a csapat hivatalos honlapja.

Barjaktarovics eddigi karrierje során a 2012-es év kiemelkedően sikerült: Bajnokok Ligáját nyert a Buducsnoszt Podgoricával, Eb-t Szerbiában hazája válogatottjával, a londoni olimpián pedig a második helyen végzett a montenegrói nemzeti csapattal.

„Vezetőink minden követ megmozgattak. Mivel a hazai élvonalbeli klubok szinte mindegyike megkezdte a felkészülést, a keretek nagy vonalakban kialakultak, itthon nem találtunk olyan hálóőrt, aki képes Herr Orsit pótolni. Örülök, hogy Barjaktaroviccsal sikerült megegyeznünk, a montenegrói válogatott korábbi kapusának veretes az eredménylistája, jó képességekkel rendelkezik, nagy csatákban edződött. Biztosra veszem, segít majd céljaink elérésében" – mondta Deli Rita vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik