HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.03.08 17:11 Frissítve: 2017.03.08 20:43

Női kézi: Oftedal a Győri ETO-ban folytatja – hivatalos

A DVSC elleni bajnoki előtt a Győri ETO női kézilabdacsapata sajtótájékoztató keretében mutatta be új játékosát, a norvég Stine Bredal Oftedalt. A világ- és Európa-bajnok irányító három évre kötelezte el magát a magyar csapathoz.

HIRDETÉS
Stine Oftedal a Győr mezében (Fotó: Veres Viktor)

 


„Nagy dologra nem kell gondolni, csak igazoltunk egy játékost… – kezdte Bartha Csaba, a Győri ETO elnöke. – Roppant büszkék vagyunk, hogy egy világsztárt sikerült szerződtetnünk, amit a vb- és Eb-aranyak és az olimpiai bronzérem is bizonyítanak, fantasztikus játékos. Három évre kötelezte el magát hozzánk, és büszkék vagyunk rá, hogy minket választott, mert sok kiváló csapat kereste.”


„A BL final fourba jutás, a bajnoki cím és a kupaarany a cél, és csak olyan játékost hozunk külföldről, aki ezek elérésében segítségünkre lehet. Stine feltétlenül ilyen.”

A norvég válogatottal kétszeres világbajnok (2011, 2015), olimpiai bronzérmes (2016) és háromszoros Európa-bajnok (2010, 2014, 2016) játékos érkezése nem új keletű, arról mi is többször beszámoltunk. Bartha Csaba a legutóbbi, február közepén tartott sajtótájékoztató után maga is elismerte, hogy 99 százalék esély van Oftedal átigazolására, már csak apró szerződéses részleteket kell tisztázniuk.

Stine Oftedal szerint könnyű döntést hozott, amikor elfogadta a győriek hívását:

„Egy álmom vált valóra, hiszen a Győr évek óta ott van a legjobbak között Európában. Az, hogy egy ilyen csapat hívott, rengeteget számít – kezdte a klasszis irányító, aki a sajtótájékoztató keretén belül írta alá szerződését. – Könnyű döntés volt, és alig várom, hogy elkezdjem itt a munkát. Nagyon izgatott vagyok, kicsit ideges is, de ez talán természetes.”

 
Stine Bredal Oftedal elárulta nekünk, mennyire zavarja apró termete, és azt is, miért lett egyáltalán kézilabdázó, és mennyit töprengett, mire elfogadta a Győr ajánlatát. Ezt és még sok minden mást is megtudhatnak az ETO leendő irányítójával készített interjúból a csütörtöki Nemzeti Sportban.

A jelenleg 25 éves irányító 2013-ban a Stabaeket elhagyva szerződött az Issy Paris-hoz, abban a reményben, hogy a párizsiakkal rendszeres résztvevője lehet a Bajnokok Ligájának, de nem igazolódtak be a számításai.

Sosem játszottam még a Bajnokok Ligájában, és bár négy csodálatos évet töltöttem Párizsban, ez hiányzott. Tudom, hogy nagyon jó játékosok közé kerülök, másfajta kézilabdát kell megszoknom, de készen állok.”

„A csapat többi norvégjának jelenléte sokat számított, Nora Mörkkel egy iskolába is jártam, és biztonságot ad, hogy ők itt vannak és csupa jót meséltek Győrről. A fő célom annyi trófeát nyerni, amennyit csak lehet, és ebbe a BL is beletartozik, de szerintem ezzel minden egyes játékos így van – nekem is ez a legnagyobb álmom.”

Az újabb norvég játékos megszerzésével igazán erős lesz a Győr a következő szezonban irányítóban, hiszen Oftedal mellett Görbicz Anita és a holland Nycke Groot is bevethető ezen a poszton.

Este nagy örömmel üdvözölte a DVSC elleni bajnokira készülő honfitársát, Kari Aalvik Grimsbőt (Fotó: Veres Viktor)
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.17 23:56:26

Kézilabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Érdekes lenne tudni, hogy a sportolók közül hányan és mennyit értenek a tréningeken és meccseken elhangzó utasításokból. S tesztként lefordíttatni velük az edzői monológokat.

2018.12.16 16:17:45

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (közvetítés)

Franciaország női kézilabda-válogatottja visszavágott az oroszoknak, és első Európa-bajnoki címét ünnepelheti.

2018.12.14 20:50:14

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Csak most döbbenek rá, hogy már-már az ilyenkor, advent tájékán szokásos óhajainkat fogalmaztam meg. Pedig isten bizony, csak kézilabdázásról akartam írni.

2018.12.14 08:46:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Pálinger Katalin a csapategységet emelte ki, és úgy látja, az erőnléti munkában még van tartalék.

2018.12.13 10:24:54

Kézilabda PAPP BÁLINT (NANCY)

A magyar csapat felnőtt a feladathoz, egyúttal igazolta, hogy Kim Rasmussennel jó úton járunk.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS