nemzetisport.hu 2017.03.08 17:11 Frissítve: 2017.03.08 20:43

Női kézi: Oftedal a Győri ETO-ban folytatja – hivatalos

A DVSC elleni bajnoki előtt a Győri ETO női kézilabdacsapata sajtótájékoztató keretében mutatta be új játékosát, a norvég Stine Bredal Oftedalt. A világ- és Európa-bajnok irányító három évre kötelezte el magát a magyar csapathoz.

Stine Oftedal a Győr mezében (Fotó: Veres Viktor)

 


„Nagy dologra nem kell gondolni, csak igazoltunk egy játékost… – kezdte Bartha Csaba, a Győri ETO elnöke. – Roppant büszkék vagyunk, hogy egy világsztárt sikerült szerződtetnünk, amit a vb- és Eb-aranyak és az olimpiai bronzérem is bizonyítanak, fantasztikus játékos. Három évre kötelezte el magát hozzánk, és büszkék vagyunk rá, hogy minket választott, mert sok kiváló csapat kereste.”


„A BL final fourba jutás, a bajnoki cím és a kupaarany a cél, és csak olyan játékost hozunk külföldről, aki ezek elérésében segítségünkre lehet. Stine feltétlenül ilyen.”

A norvég válogatottal kétszeres világbajnok (2011, 2015), olimpiai bronzérmes (2016) és háromszoros Európa-bajnok (2010, 2014, 2016) játékos érkezése nem új keletű, arról mi is többször beszámoltunk. Bartha Csaba a legutóbbi, február közepén tartott sajtótájékoztató után maga is elismerte, hogy 99 százalék esély van Oftedal átigazolására, már csak apró szerződéses részleteket kell tisztázniuk.

Stine Oftedal szerint könnyű döntést hozott, amikor elfogadta a győriek hívását:

„Egy álmom vált valóra, hiszen a Győr évek óta ott van a legjobbak között Európában. Az, hogy egy ilyen csapat hívott, rengeteget számít – kezdte a klasszis irányító, aki a sajtótájékoztató keretén belül írta alá szerződését. – Könnyű döntés volt, és alig várom, hogy elkezdjem itt a munkát. Nagyon izgatott vagyok, kicsit ideges is, de ez talán természetes.”

 
Stine Bredal Oftedal elárulta nekünk, mennyire zavarja apró termete, és azt is, miért lett egyáltalán kézilabdázó, és mennyit töprengett, mire elfogadta a Győr ajánlatát. Ezt és még sok minden mást is megtudhatnak az ETO leendő irányítójával készített interjúból a csütörtöki Nemzeti Sportban.

A jelenleg 25 éves irányító 2013-ban a Stabaeket elhagyva szerződött az Issy Paris-hoz, abban a reményben, hogy a párizsiakkal rendszeres résztvevője lehet a Bajnokok Ligájának, de nem igazolódtak be a számításai.

Sosem játszottam még a Bajnokok Ligájában, és bár négy csodálatos évet töltöttem Párizsban, ez hiányzott. Tudom, hogy nagyon jó játékosok közé kerülök, másfajta kézilabdát kell megszoknom, de készen állok.”

„A csapat többi norvégjának jelenléte sokat számított, Nora Mörkkel egy iskolába is jártam, és biztonságot ad, hogy ők itt vannak és csupa jót meséltek Győrről. A fő célom annyi trófeát nyerni, amennyit csak lehet, és ebbe a BL is beletartozik, de szerintem ezzel minden egyes játékos így van – nekem is ez a legnagyobb álmom.”

Az újabb norvég játékos megszerzésével igazán erős lesz a Győr a következő szezonban irányítóban, hiszen Oftedal mellett Görbicz Anita és a holland Nycke Groot is bevethető ezen a poszton.

Este nagy örömmel üdvözölte a DVSC elleni bajnokira készülő honfitársát, Kari Aalvik Grimsbőt (Fotó: Veres Viktor)
2019.05.16 09:25:48

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az ETO dán légiósának nem csökken a motivációja, és tudja, hogy majd megint meg kell nyerniük mindent.

2019.05.14 21:35:40

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Danyi Gábor úgy lett BL-győztes kézilabdaedző, hogy ő nem Danyi Gábor BL-győztes kézilabdaedző: ő egy telepi vagány, határozott világképpel, szilárd értékrenddel, rengeteg, az életét színező ecsetvonással.

2019.05.14 00:12:31

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha egy sportklub, illetve az azt működtető gazdasági társaság célja az országhatárokon átívelő diadal, akkor muszáj annak a kávéháznak a szabályai szerint játszania. Ha úgy jobban tetszik, a mi autónkkal nem nyer senki Formula–1-es futamot a Mercedesekkel és Ferrarikkal érkezőkkel szemben.

2019.05.12 17:30:44

Kézilabda nemzetisport.hu

A második félidőben öt gól is volt az előny, de az utolsó másodpercben dőlt csak el a finálé.

2019.05.11 19:41:18

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Végig vezetve nyert a magyar csapat, amely minden tekintetben jobb volt a dán Esbjergnél.