nemzetisport.hu 2019.07.28 12:23 Frissítve: 2019.07.28 16:37

Női kézi: Nze Minko nem is gondolhatott volna jobb győri kezdésre

Estelle Nze Minko tavaly decemberben Európa-bajnokságot nyert a francia női kézilabda-válogatottal, majd az idény végén a Siófokkal az EHF-kupát is a magasba emelhette, hogy egy mozgalmas nyári szünet után már Győrben kezdje meg a felkészülést. A 27 éves irányítónak eddig nem volt gondja a beilleszkedéssel, ráadásul több barátja is az ETO-ban játszik.

 

„A Siófokhoz nagyon kötődtem. Három évig játszottam a csapatban, ez volt a leghosszabb, amit egy klubnál töltöttem. Így persze nehéz szívvel intettem búcsút, de nem haraggal váltunk el. Magyarországon, ha a Győr megkeres, nem igazán mondhatsz nemet, ezt Siófokon is megértették” – mondta Nze Minko az európai szövetség (EHF) honlapjának.

A francia játékos nyári szünete igazán mozgalmasan telt, járt Barcelonában és Balin is, de meglátogatta Asma Elghaouit is Tunéziában, valamint első alkalommal tartott kézilabdás tábort.

„Korábban nem gondoltam arra, hogy hasonlót csináljak, de megkerestek az ötlettel, és utólag elmondhatom, nagy öröm volt megosztani a kézilabda iránti rajongásomat a fiatal lányokkal. Nagyszerű élmény volt, biztos lesz folytatása.”

Élvezte a szabadságot, de szívesen kezdte meg a felkészülést Győrben is, mint mondja, soha nem húzza a száját, ha kemény munkáról van szó.

„Valahol az álmaim és a konkrét céljaim közötti sávban mozgott, hogy egyszer a Győr játékosa legyek. Most, hogy végre sikerült, nagyon elégedett vagyok. Jó érzés, hogy barátaim is vannak a csapatban, de nem vagyok az a visszahúzódó típus, mindenki felé nyitok” – utalt arra, hogy Béatrice Edwige és Amandine Leynaud is az ETO keretét erősíti.

 

New journey ahead with these girls@gyoriaudietokc_official

2,802 Likes, 11 Comments - Nze Minko Estelle (@nzeminkoestelle) on Instagram: "New journey ahead with these girls@gyoriaudietokc_official" 

Nze Minko mindössze a második idényét kezdheti meg a Bajnokok Ligájában, négy éve a Fleuryvel szerepelt először a legrangosabb európai kupasorozatban.

„Még nagyszerűbb, hogy a Győrrel tehetem ezt újra meg. Tudod, ha a csapat tagja vagy, hosszú európai szereplésre készülhetsz, fantasztikus meccsekkel. Biztos vagyok benne, ez hozzájárul a további fejlődésemhez. Eddig minden rendben megy, meglátjuk, mi történik a következő hónapokban, de jobb kezdésre nem is gondolhattam volna.”

A BL-győzelem természetesen ott van a céljai között, de egyelőre túl korainak tartja, hogy erről beszéljen.

Életkép Baliról

From Bali with Dewa

 

 

Evezés, vitorlázás és hajózás a Balatonon
2019.07.26 16:14:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Emilie Christensennek a legjobbkor jött az FTC hívása, fontos állomásként tekint első külföldi klubjára.

2019.07.29 21:01:41

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A többségnek meg kell halnia ahhoz, hogy kiderüljön, mennyien tisztelik, szeretik, sőt, elismerik, tartják betölthetetlennek az eltűnése nyomán keletkező űrt.

2019.07.26 17:20:20

Kézilabda TÓTH ANITA

1987 júliusa óta volt lapunk munkatársa, az utóbbi évtizedekben kézilabda-szakírója.

2019.07.18 17:43:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A norvég Tord Ellingsen minden hétfőt a Fradinál tölti, és már jól látszik a többé éve tartó közös munka eredménye.