HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.22 09:33 Frissítve: 2018.01.22 11:42

Női kézi: nyártól ismerős norvég edző irányítja a DVSC-t

A következő szezontól a norvég Pal Oldrup Jensen irányítja a DVSC női kézilabdacsapatát, segítője Vida Gergő lesz – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

HIRDETÉS
Pal Oldrup Jensen két évre írt alá Debrecenben (Fotó: Facebook/ChampSport International Sport Agency)

 

Az 52 éves szakember korábban dolgozott hazája utánpótlás-válogatottjainál, míg a Haslum HK férficsapatával bajnoki ezüstérmet és Norvég Kupát nyert. Később az IL Flint női együttesét a harmadik ligából az élvonalba vezette. A norvég tréner dolgozott már Magyarországon, 2012 és 2014 között a Fehérvár női csapatát irányította, amellyel második szezonjában bejutott az EHF-kupa elődöntőjébe.

A jelenlegi idényben a Stabaeknél dolgozott, emellett ő volt az U17-es Európa-bajnokságon döntőt játszó norvég ifjúsági válogatott szövetségi edzője. A skandinávok a legjobb négy között a mieinket győzték le (26–21), majd a döntőben a németektől kaptak ki (18–23).

„Kétéves szerződést írtam alá a klubbal, s már nagyon várom, hogy elkezdjem a munkát Debrecenben – mondta a klub honlapjának Pal Oldrup Jensen.Azóta is napi rendszerességgel követem a magyar bajnokság történéseit, hogy eljöttem Székesfehérvárról és felfigyeltem rá, hogy a DVSC szezonról szezonra előbbre lépett. Már a tárgyalásunk idején jó benyomást tett rám a klub, tetszett, hogy konkrét céljai vannak és profi a vezetőség. A játékoskeretben is van potenciál, de a magyar bajnokság az egyik legerősebb a világon, s itt minden meccsen meg kell küzdeni a sikerért, így nagy kihívás lesz számomra, hogy tovább fejlődjön a csapat. A DVSC-nek nagyon sok szurkolója van és a hazai pálya hangulata fergeteges. Amikor vendégségbe érkezel Debrecenbe, tudod, hogy nagyon kemény meccs vár rád, fantasztikus atmoszférában.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.13 10:24:54

Kézilabda PAPP BÁLINT (NANCY)

A magyar csapat felnőtt a feladathoz, egyúttal igazolta, hogy Kim Rasmussennel jó úton járunk.

2018.12.12 16:58:33

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy), HATÁR DÁVID (közvetítés)

A mieink összesítésben a 7. helyen zárták az Eb-t • Neagu súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

2018.12.11 10:56:08

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy)

A román kapitányként is dolgozó szakember az elmúlt fél évéről, a Győr új stílusáról és a magyar válogatottról is beszélt.

2018.12.10 11:09:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy)

„A kézilabdában még mindig játékosnak lenni a legjobb” – vallja a már ellenőrként dolgozó korábbi világklasszis, Ljudmila Bodnyijeva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS