Női kézi: nem is olyan váratlan fordulat a norvégok olimpiai selejtezőjén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.11. 16:41
Észak-Korea arról értesítette a Nemzetközi Kézilabda-szövetséget (IHF), hogy nem vesz részt a márciusi olimpiai selejtezőtornán, egyelőre nem ismert, ki lép a helyébe a montenegrói rendezésű csoportban.

A norvég NTB már a pénteki nap folyamán megírta, hogy Észak-Korea visszalépett az olimpiai selejtezőtől, később az IHF erről hivatalos közleményt is kiadott. Ha azt vesszük, hogy Észak-Korea már a decemberi japán világbajnokságon sem vett részt (nyilvánvalóan politikai okokból), nem is olyan meglepő a mostani lépésük. már a pénteki nap folyamán megírta, hogy Észak-Korea visszalépett az olimpiai selejtezőtől, később az IHF erről hivatalos közleményt is kiadott. Ha azt vesszük, hogy Észak-Korea már a decemberi japán világbajnokságon sem vett részt (nyilvánvalóan politikai okokból), nem is olyan meglepő a mostani lépésük.

Akkor Kazahsztán ugrott be a helyére, és ha az IHF tartja magát a szabályokhoz, akkor most is az ázsiai rangsorban következő válogatottat kellene felkérni az indulásra, ami ugyanúgy Kazahsztán. Ha esetleg Kazahsztán sem vállalná, már érdekesebb lenne a helyzet, mert azt a nemzetközi szövetség sem akarhatja, hogy egy „pofozógép” is tagja legyen a selejtezőnek.

A találgatások egyből megindultak, hogy esetleg a világbajnokságon a selejtezőről éppen lemaradó Németország vagy Dánia ugorhatna be Észak-Korea helyére, de erről egyelőre nincs szó.

Mint ismert, a selejtező 3. csoportjában még Norvégia, Montenegró és Románia küzd meg a két továbbjutó helyért március 20. és 22. között, a tornát Podgoricában rendezik.

NŐI KÉZILABDA, AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐK CSOPORTBEOSZTÁSA (március 20–22.)
1. CSOPORT (A rendező: Spanyolország)

A vb 2. helyezettje: Spanyolország
A vb 7. helyezettje: Svédország
A világbajnokság 3. legjobb kontinensének (Afrika) képviselője: Szenegál
A világbajnokság 4. legjobb kontinensének (Amerika) képviselője: Argentína

2. CSOPORT (A rendező: Magyarország, Győr)
A vb 3. helyezettje: Oroszország
A vb 6. helyezettje: Szerbia
A világbajnokság 2. legjobb kontinensének (Ázsia) 1. képviselője: Kína
A világbajnokság legjobb kontinensének (Európa) 2. képviselője: MAGYARORSZÁG

3. CSOPORT (A rendező: Montenegró)
A vb 4. helyezettje: Norvégia
A vb 5. helyezettje: Montenegró
A világbajnokság legjobb kontinensének (Európa) 1. képviselője: Románia
A világbajnokság 2. legjobb kontinensének (Ázsia) 2. képviselője: Észak-Korea, ?

MÁR BIZTOS OLIMPIAI RÉSZTVEVŐK (6 válogatott a 12-ből): Angola (az afrikai kvalifikációs torna győztese), Brazília (a Pánamerikai Játékok győztese), Dél-Korea (az ázsiai kvalifikációs torna győztese), Franciaország (Európa-bajnok), Hollandia (világbajnok), Japán (házigazda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik