N. T. 2019.07.18 10:25 Frissítve: 2019.07.18 16:50

Női kézi: nem folytatja a munkát Rasmussen segítője a válogatottnál

Változás lesz a magyar női kézilabda-válogatott szakmai stábjában, ugyanis Kim Rasmussen szövetségi kapitány segítője, Kristian Kristensen új munkát kapott Dániában, amivel már nem tudja összeegyeztetni a nemzeti csapatnál ellátott feladatait.

 

Kristian Kristensen (balra) nem folytatja a női válogatottnál (Fotó: Nemzeti Sport)

Kristensen az elmúlt idény végéig a Herning-Ikast női csapatát irányította, azonban a következő kiírásban már a dán férfibajnokságban szereplő Ribe-Esbjerg szakmai stábjában fog dolgozni a vezetőedző Lars Walther segítőjeként. A 45 éves Kristensennek nem lesz új terep a férfimezőny sem, ugyanis korábban dolgozott a Nordsjaelland és a Ringsted csapatánál is.

Az új feladata azonban hatással van a magyar női válogatottnál végzett munkájára. Kim Rasmussen három évvel ezelőtt kérte meg, hogy erőnléti edzőként és videoelemzőként csatlakozzon a mieinkhez, azóta hatékony stábként dolgoztak együtt Siti Beával és Bakos Istvánnal kiegészülve.

A férfiak versenynaptára nem összeegyeztethető a női válogatott programjával. Amikor abbahagytam az Ikastnál, új főállású munkát kerestem, így nagyon örültem a Ribe-Esbjergnél felajánlott lehetőségnek. Három szép évet töltöttem el a magyar válogatottnál, nem győzök hálás lenni a magyar szövetségnek és nem utolsósorban Kim Rasmussennek, aki éppen egy izgalmas generációváltást vezényel le a csapatnál. Minden tiszteletem Kimnek, a stábnak, a játékosoknak és a világ legjobb szurkolóinak!” – írta megkeresésünkre Kristensen.

Rasmussen mindehhez annyit tett hozzá, hogy egyrészt sajnálja barátja távozását, ugyanakkor örül az új lehetőségének. A közeljövőben átgondolják, mi lenne a legjobb a válogatottnak, szükség van-e új stábtagra, de nem szeretnék elsietni a döntést. A válogatott tagjainak egyébként 19-től 26-ig összetartása lesz a törökországi Belekben. 

2020.02.16 16:05:19

Kézilabda T. D.

Joan Canellas tíz gólt vágott, elképesztő mérkőzést nyertek meg a Tisza-partiak!

2020.02.12 18:28:23

Kézilabda H. Á.

Nem sikerült a visszavágás az őszi vereségért: a Veszprém Kielben is kikapott, a németek a csoportelsők.

2020.02.11 21:25:15

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A kézilabda tulajdonképpen egy Amerikának „méretezett” sportág a maga intenzitásával, keménységével és gólgazdagságával.

2020.02.07 19:30:05

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

A Mol-Pick Szeged válogatott beállója még csak 25 éves, de posztján már a világ egyik legjobbja.

2020.02.08 23:20:23

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Nincs miért elmenniük. Mert itthon a legjobb. Napjaink női kézilabdázóinak – norvégnak, hollandnak, hottentottának is – Magyarország a Kánaán.