Női kézi: a Szent István SE és a NEKA közös csapatot indít az NB I-ben

Vágólapra másolva!
2020.05.21. 10:30
null
A Szent István SE és a NEKA együtt indít csapatot a következő idényben (Fotó: Dömötör Csaba)
A Szent István SE és a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) stratégiai együttműködést kötött, melynek értelmében a következő bajnoki idényben a női kézilabda NB I-ben Szent István SE-NEKA néven indítanak csapatot.

A NEKA csütörtöki közleménye felidézi, hogy az idei, végeredmény nélkül lezárt bajnokságban a SZISE az NB I-ben kieső, míg a NEKA az NB I/B-ben feljutó helyen állt. Ez adta az alapot ahhoz, hogy a két sportszervezet vezetői a felnőtt női mezőnyben való közös indulás lehetőségét megfontolják. Stratégiai együttműködő partnerként ebben a konstrukcióban a Szent István SE a versenyeztetésért, a NEKA a képzésért lesz felelős.

A közlés szerint a csapat gerincét a magyar válogatottal ifjúsági Európa-bajnokságot is nyert utánpótláskorú NEKA-játékosok képezik, de a játékoskeret kialakítása még folyik. A SZISE-NEKA felkészülésének, illetve hazai mérkőzéseinek helyszíne Balatonboglár lesz, a csapatot ifj. Kiss Szilárd és Woth Péter irányítja majd.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Szent István SE célja is az, hogy ezzel a társulással a magyar kézilabda utánpótlásának érdekeit szolgálja úgy, hogy olyan folyamatos játéklehetőséget teremt sok tehetséges kézilabdázónak, amely során magas színvonalú képzést, kiemelkedő sporttudományos hátteret is kapnak.

„Nagyon fiatal csapattal indulunk az élvonalban, és mindent megteszünk, hogy bizonyítsunk: a gyerekek szempontjából ez egy remek lehetőség. Igyekszünk erősíteni, de alapvetően a tavalyi csapatra építünk, amelyben a 2019-ben Európa-bajnokságot nyert ifjúsági válogatott több tagja is szerepelt. Tárgyalásokat folytatunk még további fiatal magyar játékosokkal, dolgozunk a végső keret kialakításán" – fogalmazott ifjabb Kiss Szilárd edző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik