Női kézi NB I: Köszönöm, hogy együtt játszhattam vele - Szucsánszki

Vágólapra másolva!
2015.05.14. 20:43
null
Szucsánszki Zita a bajnoki plakettel (Fotó: Korponai Tamás)
Szucsánszki Zita a távozó, illetve visszavonuló csapattársai miatt különösen örül annak, hogy a Ferencváros letaszította a trónról a Győri ETO-t a női kézilabda NB I-ben.

 

„Most már elhiszem. Nagyon nagy élmény volt az otthoni meccs és ez is. Csapatként iszonyatos, amit a pályára kivittünk. Szeretném kiemelni Tomori Zsuzsit, aki a következő szezonban már pont az ETO-nál fog játszani, de iszonyú, hogy mit letett a pályára. Nagyon köszönöm neki, hogy együtt játszhattam vele. Vérten Orsi miatt is örülök, aki befejezi a pályafutását. Szerintem ez megkoronázta a pályafutásukat” – nyilatkozta még a győri aréna pályáján 27–25-ös győzelmük után Szucsánszki Zita, aki az első meccs hőse volt.

Azon a találkozón a nyáron Győrbe visszatérő Tomori Zsuzsannának nem ment a játék, most elárulta, miért.

„Amikor az első meccs elején átadták a virágot, akkor döbbentem rá, hogy, úristen, elhagyom azt a klubot, amelyért öt éven át mindent megtettem, hogy sikeres legyen – mondta a válogatott átlövő. – Bevallom, ott kicsit görcsös voltam, de úgy jöttem ide, hogy ami bennem van, azt megpróbálom kiadni, és nagyon örülök, hogy a legértékesebb kupát sikerült megnyernünk. A Győr gyengébb volt, Amorim és Görbicz kiesése már azért nagyobb probléma neki, de nagyot kellett küzdenünk, hogy ezt behúzzuk, hiszen a Bajnokok Ligájában nagyon kevés csapat tudta a győrieket megverni, mi háromszor el tudtuk őket kapni. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy végre most Győrben sikerült ellenük nyerni, ez számomra nagyon szép búcsú.”

A második mérkőzésen a Ferencváros egyik legjobbja Szamoránsky Piroska volt, aki szerint rászolgáltak az aranyéremre.

„Nagyon készültünk a győri visszavágóra, és nagyon jól is kezdtük az összecsapást – nyilatkozta a beálló. – Végig vezettünk, és azt hiszem, ez mindennél többet mond. Az elmúlt évek után szurkolóinkkal együtt úgy érzem, rászolgáltunk erre a sikerre.”

Kovacsics Anikó sportszerűen elismerte, hogy ellenfelük jobb volt.

„A Ferencváros többször is jelentős előnnyel vezetett, és bár mindannyiszor vissza tudtunk jönni, a döntő pillanat az egyenlítéshez és a fordításhoz már nem sikerült – értékelt a Győr csapatkapitánya. – Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ellenfelünk végig kézben tartotta a meccset, csak gratulálni tudok a bajnoki címéhez.”

NŐI KÉZILABDA NB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
GYŐRI AUDI ETO–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 25–27 (11–15)
Győr, 3800
néző. V: Andorka, Huckel
GYŐR: Herr O. – Bódi 2, Aguilar 2, KOVACSICS 3, H. LÖKE 5 (2), Szeny 4, Szepesi 1. Csere: LUNDE (kapus), V. Milanovics-Litre, Hornyák 3, Korsós 1, Knedlíková 4. Edző: Ambros Martín
FTC: TOMASEVICS – Kovacsicz 2, PENA 11 (4), Szucsánszki 2, SZAMORÁNSKY P. 5, TOMORI 6, Vérten. Csere: Mészáros R., Cifra, Lukács V., Szarka 1. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–2. 12. p.: 4–8. 15. p.: 5–10. 20. p.: 9–11. 24. p.: 9–14. 35. p.: 13–16. 40. p.: 16–20. 47. p.: 20–21. 55. p.: 22–23. 58. p.: 24–25
Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/4
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0, az FTC javára
MESTERMÉRLEG
AMBROS MARTÍN, a Győr edzője:
– Szomorú vagyok és sajnálom a lányokat, mert ebben az évben nemcsak az ellenfelekkel, hanem a körülményekkel is meg kellett küzdeniük. Nem szabad felednünk ezt a mai döntőt, a kudarcból holnapra remélhetően tanulság lesz.
ELEK GÁBOR, az FTC edzője: – Nagyon nehéz ezekben a pillanatokban bármit mondani. Köszönöm a csapatnak és azoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt a bajnoki címet elérjük, és átéljük ezt a mással össze nem hasonlítható boldogságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik