Női kézi NB I: kettőből kettő, döntős az Érdet legyőző Győr

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.28. 19:32
null
Most sem izzadt meg az ETO, amelyre a Ferencváros vár a fináléban (Fotó: Veres Viktor, archív)
A női kézilabda NB I elődöntőjében a második találkozóját is megnyerte a Győri Audi ETO KC az Érd ellen, így bejutott a fináléba, ahol a Ferencváros lesz az ellenfele.

Ahogy az várható volt, a párharc első meccse könnyed győri sikert hozott, a találkozót végig uralva – a szünetben már nyolc góllal vezetve – tizenkét találattal múlták felül Győrben az Érdet a zöld-fehérek.

A Bajnokok Ligája-búcsú után az NB I-re koncentráló győriek az idegenbeli mérkőzésen sem bíztak semmit a véletlenre. Heidi Löke góljával rögtön magukhoz ragadták a vezetést a vendégek, és bár az Érd próbálta tartani ellenfelét, az ETO a második félidő előtt megint robbantott, és a heteseket nagy százalékban értékesítve a szünetre már hatgólos előnyt épített fel.

A fordulás után sem változott a játék képe, és bár lendületesen, két góllal kezdtek az érdiek, ezt követően lassan, de biztosan folyamatosan nőtt a győri előny.

Bár a montenegrói Szara Vukcsevics a hajrában mindent megtett, hogy meccsben tartsa csapatát, a végén sem volt miért izgulni, 25–21-re nyert az ETO – amelybe a szülés után visszatért Katrine Lunde –, és így bejutott a döntőbe.

A másik elődöntőben a Ferencváros 2–0-s összesítéssel felülmúlta a Dunaújvárost, így a két zöld-fehér együttes csap majd össze a fináléban.

A döntő első összecsapása május 7-én lesz az FTC népligeti csarnokában, a második találkozónak május 14-én Győr ad otthont. Ha szükséges, akkor a harmadik meccs május 16-án ugyancsak Győrben lesz.

NŐI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
ÉRD–GYŐRI AUDI ETO KC 21–25 (9–15)

Érd Aréna, 1400 néző. V: Janáky, Temesi
ÉRD: JANURIK, Krpezs 3(2), KOVÁCS ANNA 4, Klivinyi, Kisfaludy 1, SIGNATÉ 4, Schatzl. Csere: Gridnyeva (kapus), Szekeres, Pálos-Bognár 4(2), Vukcsevics 4, Kosztjukova, Takács K., Nick, Mester 1(1). Edző: Szabó Edina
GYŐR: GRIMSBÖ, Korsós 1(1), Szeny 3(1), KOVACSICS 8(3), LÖKE 5, M. Aguilar 3, Bognár-Bódi. Csere: Herr O., Lunde, (kapusok), V. Milanovic-Litre 1, Boczkó-Hornyák 1, Knedliková 3(1), Szepesi, Planéta, Morena. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2–2, 11. p.: 5–4, 19. p.: 5–10, 27. p.: 8–14, 39. p.: 11–18, 44. p.: 15–19, 50. p.: 15–23, 57. p.: 17–24.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteres: 6/5, ill. 9/6
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Győr javára.

MESTERMÉRLEG:
Szabó Edina: – Sajnálom, hogy a nehéz helyzetben levő Győr a mi hibáinkból tudott meglépni. Nagyon készültek a lányok erre a meccsre, látszott is rajtuk, hogy mindent megtesznek a győzelemért. Fizikailag sokkal jobban bírtuk, jól küzdöttek a lányok, de most igazán magunkra lehetünk mérgesek.

Ambros Martín: – Az első félidőt komolyan vettük, nagyon koncentráltunk. Voltak gondjaink a gólszerzéssel, de végrehajtottuk azt, amit elterveztünk. A második félidő kevésbé volt jó, míg az utolsó tíz perc rossz volt, de a legfontosabb, hogy nyertünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik