Női kézi NB I: Grimsbö és Herr is betalált az Érdnek, győri előny

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 19:40
null
Löke és a Győr biztosan győzte le az Érdet (Fotó: Veres Viktor, archív)
A Győri Audi ETO 36–24-re nyert az Érd ellen a női kézilabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén. Érdekesség, hogy Kari Aalvik Grimsbö és Herr Orsolya is betalált, míg a szülés után visszatérő Katrine Lundét először nevezte a keretbe Ambros Martín.

Négy kapus sorakozott fel a hazai csapat bemutatásakor a Győr–Érd bajnok elődöntőn, közülük Katrine Lunde volt a meglepetés, aki nem egészen két hónappal a szülése után ült a kispadra. No persze nem ő állt a háló elé, kezdetben honfitársa, Kari Aalvik Grimsbö éles hangja hallatszott fel a lelátóra, joggal volt ugyanis elégedetlen társai védekezésével.

A jelentős nyári átalakulás előtt álló két csapat elődöntős párharcában negyedóra után domborodott ki az újabb bajnoki elsőségre pályázó Győr nagyobb tudása. Még úgy is nőtt a különbség, hogy jó néhány ziccert könnyelműsködtek el a zöld-fehérek, akik a BL-kiesés dacára élvezik közönségük bizalmát, a győri szurkolók pedig elégedetten örvendezhettek néhány klasszis megoldás láttán.

Csak a játékvezetői páros tudta kihozni sodrából a nagyérdeműt, előbb egy Löke–Szekeres páros kiállítással, majd a győriek mesterének felmutatott sárga lappal. Pedig feleslegesen izgatták magukat a szurkolók, hiszen kedvenceik a játék utolsó harmadához 11 gólos előnnyel érkeztek, és Ambros Martín lehetett olyan nagyvonalú, hogy Planéta Szimonetta a szokottnál több játéklehetőséget kapott. Élt vele, de a teljes sikert mégsem ő, hanem a győri kapusok aratták le, mert előbb Grimsbö, majd a helyére beálló Herr Orsolya is betalált az üresen hagyott érdi kapuba.

Korsós Dorina pedig a mérkőzés után jókora dudorral a homlokán, de nem titkolt örömmel mondta: „Minden kezdet nehéz, meg kellett találnunk a motivációt. A szünetben edzőnk alaposan helyére tette a dolgokat, és ez meglátszott a második félidei játékunkon. Néha már a régi hangulatot éreztem a mérkőzés alatt."

Az ETO 36–24-gyel hozta le az első meccset, és 1–0-ra vezet a két győzelemig tartó párharcban. Folytatás kedd 18 órától Érden. Mint ismert, a másik elődöntőben a Ferencváros 2˜–0-s összesítéssel felülmúlta a Dunaújvárost.

NŐI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ,GYŐRI AUDI ETO KC–ÉRD 36–24 (20–12)
Győr, 1500
néző. V: Andorka, Hucker
Győr: GRIMSBÖ 1 – Bódi, Aguilar, KOVACSICS 6 (2), Löke 3, Szeny 3, KORSÓS 7 (3). Csere: Herr O. (kapus) 1, V. Milanovic-Litre 1, HORNYÁK Á. 4, KNEDLÍKOVÁ 6 (2), Planéta 4, Morena, Szepesi. Edző: Ambros Martín
Érd: Janurik – KRPEZS 7 (2), KOVÁCS A. 6, Pálos-Bognár, Kisfaludy 3, Signaté 2, Klivinyi 2. Csere: Gridnyeva, Oguntoye (kapusok), Szekeres 1, Schatzl, S. Vukcsevics 2, Takács K. 1, Kosztjukova. Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–3. 10. p.: 4–6. 15. p.: 7–7. 20. p.: 13–9. 25. p.: 16–10. 34. p.: 23–13. 40. p.: 25–15. 45. p.: 27–16. 50. p.: 30–18. 55. p.: 33–21
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 9/7, ill. 3/2
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0
MESTERMÉRLEG
Ambros Martín:
– Nagyon nehéz volt újrakezdeni a final four csalódása után, csapatom nehezen tudott belemelegedni. Később összerántották magukat a lányok, onnantól rendben volt a mérkőzés. Kezd a hangulatunk is visszajönni, de ennek így is kell lennie.
Szabó Edina: – Elégedetlen vagyok a csapatom teljesítményével, de azt hiszem, a játékosaim is. Szétesett a játékunk az első félidő végére, de mindent megteszünk, hogy összeszedjük magunkat az érdi visszavágóra. Elődöntőt játszani öröm, szeretnénk méltó ellenfelei lenni a győrieknek, ez ma nem sikerült, amiért nagyon szomorú vagyok.

A TOVÁBBI PROGRAM
Április 28., 18.00: Érd–Győri Audi ETO

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik